Elokuva-arvio: Everybody Wants Some!! on miehinen ja karhea komedia

Jaa artikkeliTilaa Seura
Everybody Wants Some!!, kuvassa ohjaaja Richard Linklater.
Everybody Wants Some!!, kuvassa ohjaaja Richard Linklater. © HERO
Richard Linklater ohjasi kulttisuosiota nauttivalle nuorisokuvaukselle Dazed and Confused henkisen jatko-osan Everybody Wants Some!!

Tiedätkö sen tunteen, kun vastaan osuu joku melkein unohtunut nuoruusvuosien kaveri? Joku, joka hillui samassa porukassa kaljatölkki hölskyen. Joku, joka palauttaa mieleen kaikki kotibileet, kiljahtelut ja nihkeät tilanteet. Richard Linklaterin muistelma Everybody Wants Some!! vuoden 1980 texasilaisista opiskelijanuorukaisista tuo juuri sen tunteen. On sopivaa, ettei Blake Jenneristä, Ryan Guzmanista ja muista nuorista näyttelijöistä tullut isoja tähtiä, vaan puolituttuja kasvoja pikkurooleista.

Elokuva on miehinen ja karhea kuin nenien alla rehottavat kalapuikkoviikset. Tytöt kelpaavat lähinnä hölinän aiheeksi ja mutapainiin. Vain yhden kanssa edetään kunnon keskustelun alkuun. Joku saattaa tänään siitä järkyttyä. Joku toinen taas huokaista, että ”oi niitä aikoja”.  Ohjaaja ei ota kantaa suuntaan tai toiseen. Yksinkertaisesti eletään vielä aikaa, jolloin harva huomasi ihmetellä, miksi maailma on miesten.  Juonta ei elokuvalla ole, mutta The Knack, Blondie, Van Halen ja muut pumppaavat siihen virtaa.

***

Everybody Wants Some!! su 10.1. klo 19.05 HERO

Lue myös: Elokuva-arvio: Tim Burtonin Batman huokuu ohjaajan suosimaa goottilaista synkkyyttä

X