Elokuva-arvio: Fallen Angels -elokuvassa seurataan nuorta palkkamurhaajaa ja tämän apulaista, toivotonta rakkautta unohtamatta

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© Ylen kuvapalvelu
© Ylen kuvapalvelu
Hongkongilaisen elokuvan ykkösohjaaja rakensi elokuvan läpimurtoteoksensa Chungking Expressin ylijääneen tarinalinjan pohjalta.

Wong Kar-Wain mielestä nämä kaksi elokuvaa muodostavat yhden kokonaisuuden, jonka ideana on näyttää Hong Kongin kaksi eri puolta: valoisan ja pimeän.

Epälineaariset tarinalinjat, rohkea värien käyttö ja visuaalinen ilme yhdistävät Wongin elokuvissa itämaisen lakonisen fatalismin ja länsimaisen romantiikan.

Elokuvassa on kaksi tarinaa, jotka sivuavat toisiaan kuin ohimennen. Ensimmäisessä seurataan nuorta palkkamurhaajaa ja hänen apulaistaan, toisessa samaista apulaista, joka auttaa vankilasta paennutta rikollista välttelemään poliisia.

Mausteina on toivotonta rakkautta ja väkivaltaa. Elokuvan maailma koostuu neonvalojen kirjavoittamista pimeistä kaduista, savuisista baareista, sateen kiillosta asfaltilla ja vieraantuneista ihmisistä. Visuaalinen ilme ja tunnelma ovat tarinoita tärkeämmät.

***½

Fallen Angels, keskiviikko 24.5. klo 22.50, Teema & Fem

X