Elokuva-arvio: Five Feet Apart -elokuvassa teinit pitävät turvaväliä – Tulevaisuus on katkolla päivittäin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Haley Lu Richardson ja Cole Sprouse näyttelevät nuoria ja rakastuneita sairaalapotilaita.  © TV5
Haley Lu Richardson ja Cole Sprouse näyttelevät nuoria ja rakastuneita sairaalapotilaita. © TV5
Malttavatko rakastuneet teinit pysymään turvavälin päässä toisistaan Five Feet Apart -elokuvassa?

Myönnän, että puolentoista koronavuoden aikana ehdin minäkin marista epämukavista maskeista ja jatkuvista turvaväleistä. Five Feet Apart laittaa nekin jupinat perspektiiviin.

Haley Lu Richardson esittää 17-vuotiasta Stellaa, joka sairastaa kystistä fibroosia, aineenvaihduntaan vaikuttavaa monielinsairautta. Sen takia hän joutuu asumaan sairaalassa, seuraamaan tarkkoja, monimutkaisia hoitorutiineja ja välttämään bakteerien leviämistä. Kaiken muun ohessa se merkitsee puolentoista metrin etäisyyttä muihin ihmisiin.

Kuinka linja pitää, kun Stella tutustuu ja ihastuu samanikäiseen Williin? Koskettaminen on kielletty, ja tulevaisuus katkolla päivittäin.

Kahden nuoren olosuhteet ovat niin poikkeukselliset, että vastapainoksi esikoisohjaaja Justin Baldoni turvautui sovinnaisiin ratkaisuihin. Tietenkin Stella on pirteätä kotityttötyyppiä, ja Cole Sprousen alakuloisempi Will sairaalan oma James Dean. Myötätunto herää, mutta kaksi hyvää nuorta näyttelijää olisi taatusti pystynyt myös johonkin rohkeampaan.

**½

Fife feet apart, su 26.9. klo 21.00, TV5 

X