Elokuva-arvio: Game Night taiteilee riskin rajoilla – Väkivalta iskee välillä niin, että irvistys sekoittuu nauruun

Jaa artikkeliLähetä vinkki
game night
Maxin (Jason Bateman) ja Annien (Rachel McAdams) peli-ilta muuttuu painajaiseksi. © sub
Viikoittaisen peli-illan murhamysteeri muuttuukin täydeksi todeksi.

Yhdysvaltalainen komedia vuodelta 2018. Game Night ei ole ensimmäinen elokuva, jossa murhilla leikittelevä roolipeli onkin täyttä totta. Onnistuneempaa ei kuitenkaan tule mieleen. Heppoinen alku pettää. Jason Batemanin ja Rachel McAdamsin esittämät Max ja Annie esitellään kuin missä tahansa romanttisessa komediahattarassa. Kun jännityksen, leffaviittausten ja tilannekomiikan määrää lisätään, saakin katsoja jo kyytiä.

Max ja Annie tapaavat ystäväpariskuntia yhteisten peli-iltojen merkeissä. Kun kutsu käy Maxin rikkaalta veljeltä Brooksilta (Kyle Chandler), karkaavat iloiset illatsut käsistä.

Game Night taiteilee riskin rajoilla. Väkivalta iskee välillä niin, että irvistys sekoittuu nauruun. Käsikirjoittaja Mark Perez heittelee särmikästä, epäkorrektia läppää. Ohjaajat John Francis Daley ja Jonathan Goldstein onnistuvat silti kaiken keskellä pitämään otteen kujeilevana. Koko elokuva on pelailua – odotuksilla ja yllätyksillä. Musta huumori tuo mieleen HBO-sarjan Fargo. Siitä tutun Jesse Plemonsin sheriffihahmo on outo kirsikka kakussa.

***½

Game Night, lauantai 30.10. klo  21.00, Sub 

X