Elokuva-arvio: Gangsteri Jang ja poliisi Jung seikkailevat korealaisessa toimintaelokuvassa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Gangsteri, kyttä, paholainen
Gangsteripomo Jang Dong-soo (Ma Dong-seok) saa liittolaisekseen poliisi Jung Tae-seokin (Kim Mu-Yeol).
Neonvalot hehkuvat lumoavasti Etelä-Korean pääkaupungin Soulin kaduilla. Niillä kumminkin liikkuu liukas sarjamurhaaja, joka törmää satunnaisten autoilijoiden puskuriin ja hyökkää sitten veitsineen.

Kohtalokkaan virheen tämä tekee, kun yrittää ottaa uhrikseen gangsteripomo Jangin (Ma Dong-seok). Karju kun kiskoo etuhampaat paljain käsin tyypeiltä, jotka sattuvat vain ärsyttämään. Kuinka sitten käy psykopaatille, joka yrittää tappaa hänet?

Sitä joudutaan odottamaan, kun paennutta sarjamurhaajaa jahdataan. Epätodennäköiseksi liittolaisekseen Jang saa räväkän poliisi Jungin (Kim Mu-yeol). Jang ja Jung: ohjaaja-käsikirjoittaja Lee taitaa leikkiä jinin ja jangin ikiaikaisilla käsitteillä.

Kosmisten voimien tasapainosta ei Lee Won-taen elokuvassa ehkä voi puhua, mutta väkivaltaisen toimintajännärin palikat ovat balanssissa. Kuten tuottajien talouskin: tarinan oikeudet myytiin Hollywoodiin jo ennen ensi-iltaa. Jangin rooliin veikataan Sylvester Stallonea, mutta liki sadan kilon karismapaukkua Ma Dong-seokia hän ei taatusti voita.

***

Gangsteri, kyttä, paholainen, ke 16.6. klo 22.15, Teema & Fem 

X