Elokuva-arvio: Iron Man -elokuvien ohjaaja Jon Favreaun hyvänmielenelokuva Chef

Jaa artikkeliTilaa Seura
John Leguizamo, Emjay Anthony ja Jon Favreau ruokarekassa elokuvassa Chef.
John Leguizamo, Emjay Anthony ja Jon Favreau ruokarekassa elokuvassa Chef. © Yle kuvapalvelu
Näyttelijä-tuottaja-ohjaaja Jon Favreaun draamakomedia Chef on etenkin alkupuolellaan enemmän puhelias, junnaava ja hieman pitkästyttävä kuin sympaattinen.

Näyttelijä-tuottaja-ohjaaja Jon Favreau ohjasi kaksi Iron Man -elokuvaa sekä viime vuosina uusioversiot Disney-animaatioista Viidakkokirja ja Leijonakuningas. Siinä välissä hän käsikirjoitti ja ohjasi draamakomedian Chef, jossa esittää itse pääosaa.

Chefissä Favreau on aikoinaan ylitsevuotavasti kehuja kerännyt miamilainen keittiömestari Carl Casper, joka ruokakriitikon häijyn arvostelun jälkeen menettää malttinsa, joutuu jättämään työnsä ja pistää ex-vaimonsa kehotuksesta pystyyn ruokarekkabisneksen. Kun Carl pääsee omilleen, hänen rekkaruuastaan tulee menestys.

Favreaun feel good -elokuva on etenkin alkupuolellaan enemmän puhelias, junnaava ja hieman pitkästyttävä kuin sympaattinen. Se ei tunnu käynnistyvän lainkaan, ja alkaa rullata oikeastaan vasta ruokarekan myötä. Silloin elokuvaan alkaa viimein kertyä mukavaa tunnelmaa.

Carlin kivoja työtovereita esittävät John Leguizamo, Bobby Cannavale ja Scarlett Johansson. Ja koska Favreau on ilmeisesti kaikkien kaveri, elokuvassa pistäytyvät pienissä rooleissa myös sellaiset tutut nimet kuin Dustin Hoffman, Robert Downey Jr, Sofia Vergara ja Oliver Platt.

***

Chef, su 2.8. klo 21.00 Tv2

Lue myös: Elokuva-arvio: Daddys Home – Will Ferrell ja Mark Wahlberg kilpailevat lasten huomiosta

X