Elokuva-arvio: Kristillinen melodraama The Shack kummastuttaa maallista suomalaiskatsojaa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
The Shack
Kristillisen elokuvan päärooliessa nähdään Aviv Alush, Sumire Matsubara, Sam Worthington ja Octavia Spencer. © MTV
Uskonsa elämään menettänyt Mack saa kutsun mökille, jossa hän kokee yliluonnollisen kohtaamisen.

The Shack on amerikkalainen draamaelokuva vuodelta 2017. ”Pitkästä aikaa. Olen kaivannut sinua. Olen hökkelissä ensi viikonloppuna, jos haluat tavata. Isi.”

Niin lukee lapussa, jonka Mackenzie löytää postilaatikostaan. Viesti näyttää vaatimattomalta, mutta lähettäjä ei ole ihan kuka tahansa taatto. Sen on naputellut taivaallisella koneellaan itse Jumala.

Stuart Hazeldine ohjasi ja John Fusco kirjoitti kristillisen melodraaman, jonka käänteet kummastuttavat tämmöistä maallista suomalaista. Kenties sikäläisiin näkökulmiin tottuneen uskovaisen kohdalla tilanne voi olla toinen. Selvästikin elokuva saarnaa samanmielisille. Pitkään.

Väkivaltaisen isän kotona varttuneella Mackenziellä on epätoivoinen teko tunnollaan. Aikuisenakin hänen perhettään koet­telee murhenäytelmä.  Hartautta tai katumusta kai ilmentää tapa, jolla Sam Worthington kuiskuttelee läpi roolin.

Koettelemusten jälkeen The Shack tempaisee yllätyskäänteen, kun mainittuun hökkeliin päästään. Isän, Pojan ja Pyhän Hengen kolmiyhteys tulee vastaan odottamattomana tulkintana.

The Shack, lauantai 10.12. klo 21.00, SUB

X