Elokuva-arvio: Logan Lucky – junttiversio Ocean’s -ryöstökomediasta

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Logan Lucky.
Logan Lucky. © Nelonen
Daniel Craigin näyttelemä kassakaappimies Joe Bang värvätään vankilasta auttamaan moottoriradan ryöstössä elokuvassa Logan Lucky.

Steven Soderberghin tuotantoa voi hyvin luonnehtia sanalla monenkirjava, jopa sekava. Vuodesta 1989 Soderbergh on saanut aikaan muutaman täysosuman, pari hutia ja paljon kelvollisia, hieman keskivertoa parempia ja aiheeltaan hyvin vaihtelevia elokuvia. Niistä tunnetuimpia lienevät Ocean’s -ryöstökomediat. Logan Lucky on niiden eräänlainen hilpeä junttiversio, joka onkin toistaiseksi viimeinen meillä teatterilevitykseen tullut Soderberghin teos.

Potkut rakennustyömaalta saanut Jimmy Logan (Channing Tatum) alkaa suunnitella NASCAR-autokilpailun kassan ryöstöä veljensä Clyden (Adam Driver) ja siskonsa Mellien (Riley Keough) kanssa. Sitä ennen pitäisi vain auttaa alan mies Joe Bang (Daniel Craig) ulos vankilasta ja keikan jälkeen sinne takaisin.

Logan Lucky on mainio osoitus Soderberghin taidosta tehdä nautittava, henkilöhahmoiltaan muheva viihde-elokuva, joka ei aliarvioi katsojaa. Se on rauhallisesti kypsyvä ja hyvin näytelty. Channing Tatum on ollut parhaimmillaan juuri Soderberghin elokuvissa, Adam Driveriin voi aina luottaa ja Daniel Craig on huikea saadessaan karistaa James Bondin kuoren hetkeksi yltään.

****

Logan Lucky, pe 2.10. klo 22.30 Nelonen

Lue myös: Elokuva-arvio: Wonder Woman – amatsoniprinsessa keskellä ensimmäistä maailmansotaa

X