Elokuva-arvio: Mission Impossible – Fallout on sulava ja vauhdikas viihdemäjäys

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Mission Impossible – Fallout on viihdettä Bond- ja Jason Bourne -elokuvien tyyliin.
Mission Impossible – Fallout on viihdettä Bond- ja Jason Bourne -elokuvien tyyliin. © Nelonen
Tom Cruisen toimintaa elokuvassa Mission Impossible – Fallout tahdittaa Lalo Schifrinin alkuperäiseen tv-sarjaan säveltämä klassinen tunnari.

Kun 1960-luvulla katsoi tv:stä Vaarallinen tehtävä -sarjaa, ei olisi uskonut, että sen pohjalta tehtäisiin vielä joskus menestynyt elokuvasarja Mission Impossible. Niin vain kävi, ja ensi vuonna on luvassa jo seitsemäs elokuva. Sarja tuntuu asettuneen kokonaan käsikirjoittaja-ohjaaja Christopher McQuarrien käsiin. Hän tekee uusimman osan, ja on tehnyt myös kaksi edellistä, joista kuudes Mission Impossible -elokuva Fallout onkin hyvä esimerkki sarjasta. Se on ylipitkä, tarinaltaan monimutkainen ja sekava, mutta toimintakohtauksiltaan riemastuttavan sulava ja vauhdikas viihdemäjäys Bond- ja Jason Bourne -elokuvien tyyliin. Toiminnan uskottavuudesta ei ole häivääkään, mutta eihän sillä tässä ole väliäkään.

Ikämiessarjaa jo lähenevä Tom Cruise toistaa jälleen roolinsa agentti Ethan Huntina, joka tiimeineen lähetetään nyt torjumaa plutoniumilla maailmaa uhkaavia terroristeja. Simon Pegg, Ving Rhames ja Rebecca Ferguson esittävät Huntin jo edellisistä Mission Impossible -elokuvista tuttuja kumppaneita. Näyttelijäkaartin heikoin lenkki on Supermaninakin nähty jäykkä ja kuivakka Henry Cavill.

***½

Mission Impossible – Fallout, su 13.12. klo 21.00 Nelonen

Lue myös: Elokuva-arvio: Eraser – suojelija: Arnold Schwarzeneggerin esittämä rooli ei säväytä

X