Elokuva-arvio: Paljain jaloin puistossa -komedia kuvaa avioparin hankaluuksia ja intohimoa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Robert Redford ja Jane Fonda silloin kun he olivat nuoria, elokuvassa Paljain jaloin puistossa.
Robert Redford ja Jane Fonda silloin kun he olivat nuoria, elokuvassa Paljain jaloin puistossa. © Paramount Pictures / Yle Kuvapalvelu
Paljain jaloin puistossa -draamakomediassa seurataan newyorkilaisen avioparin liiton alkutaipaletta kuherruskuukaudesta ensimmäiseen kriisiin.

Teeman New York -huhtikuun käynnistää supertähtien Jane Fondan ja Robert Redfordin harvinaisempi romanttinen komedia Paljain jaloin puistossa, jonka ainoaksi kestäväksi ansioksi jääkin New Yorkin omanlaisen fiilingin hahmottelu. Neil Simonin näytelmään pohjaava filmi kuvaa tuoreen avioparin alkuhankaluuksia ja suloista intohimoa. Vitsit ovat latteita. Toki suihkunraikkaat Fonda ja Redford ensiasunnossaan tarjoavat valovoimaansa anteliaasti. Jokainen, jopa Fonda, muka hengästyy talon portaissa, vaikka kiivettävää on vähäiset viisi kerrosta. Fondasta tosin tuli Aerobic-kuningatar vasta 80-luvulla.

Vastanaineet Bratterit tekevät pesän muodikkaaseen ja karheaan Greenwich Villageen. Paul on lakimies, Corie aikoo jäädä kotiin hippeilemään. Jako on siis Dharma ja Greg –sarjan tapainen.

Gene Saksin ohjaus kuvastaa täydellisesti sukkelaa tyylittelyn tapaa, jolla Hollywood käsitteli suurkaupunkilaisia vain hieman ennen realismin räjähtämistä kuvioihin.

**½

Paljain jaloin puistossa, to 2.4. klo 21.00 Yle Teema & fem 

Lue myös: Elokuva-arvio: Helen Mirren ja Ryan Reynolds taistelevat taideaarretta takaisin elokuvassa Kultainen nainen

X