Elokuva-arvio: Queen & Slim on Thelma & Louisen kaltainen kertomus lainsuojattomista rakastavaisista

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Queen & Slim
Daniel Kaluuya ja Jodie Turner nähdään rotuteemasta ammentavan toimintaelokuvan päärooleissa. © TV5
Melina Matsoukasin esikoiselokuva starttaa puhuttelevasti, ja amerikkalaisen yhteiskunnan jakolinjat piirretään terävästi.

Nimillä Queen ja Slim toisilleen esittäytyneet nainen ja mies istuvat kuppilassa, toisilleen nihkeilemässä. Tulisempiakin Tinder-treffejä on nähty.

Polttelemaan alkaa vasta kotimatkalla, kun poliisi pysäyttää heidät. Koska he ovat mustia, poliisi on valkoinen ja Amerikassa ollaan, antaa jatko odottaa pahaa. Sitä saadaan, kun ennakkoluuloinen poliisi ottaa aseen esiin ja alkaa karjua. Tilanne päättyy itsepuolustuksena ammuttuun laukaukseen ja poliisin kuolemaan.

Ja koska edelleenkin ollaan Amerikassa, ja treffiläiset ovat yhä mustia, eivät nämä uskalla ottaa yhteyttä viranomaisiin. Queen on asianajaja ja tietää, missä maa makaa.

Thelma & Louisen mieleen tuova pakotarina lainsuojattomista rakastavaisista olisi sen sijaan kaivannut skarppausta. Pääroolissa debytoivan Jodie Turner-Smithin ja kokeneen Daniel Kaluuyan kemia toimii paremmin kuin Lena Waithen kirjoittamat juonenkäänteet.

***½

Queen & Slim, sunnuntai 8.5. klo 21.00, TV5 

 

X