Elokuva-arvio: Renny Harlinin Skiptrace on retrohenkinen buddy-raina

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Jackie Chan ja Johnny Knoxville elokuvassa Skiptrace.
Jackie Chan ja Johnny Knoxville elokuvassa Skiptrace. © Nelonen
Elokuvassa Skiptrace Johnny Knoxville ja Jackie Chan tuskailevat reissussa esimerkiksi kulkuvälineiden kanssa. Pyörällä voi polkea elämää kännykän akkuun.

2010-luvun puolivälissä Renny Harlin siirtyi Hollywoodista Kiinaan. Ensimmäisenä siellä syntyi Jackie Chanin tähtikuvan varaan rakennettu toimintakomedia Skiptrace. Elokuva menestyi Kiinan markkinoilla hyvin. Suomessa Rennyn leffan vetovoimaan ei kuitenkaan luoteta, vaan tv-ensi-iltakin on sysätty puolille öin.

Juoni on lajityypin liukuhihnalta. Hongkongilaisen poliisin Bennien (Chan) työpari murhataan rikollispomo Matadorin toimesta. Vuosia myöhemmin Bennie yrittää varmistaa Matadorin henkilöllisyyden tuomalla amerikkalaisen hulivilihuijarin Connor Wattsin (Johnny Knoxville) Venäjän mafian kynsistä todistamaan Matadoria vastaan. Siinä sivussa pitäisi vielä suojella työparin aikuiseksi kasvanutta tytärtä.

Tarina käynnistyy vauhdikkaasti ja sarjakuvamaisesti. Parista toimintakohtauksesta voi aistia Chanin uran kultavuosien tunnelmaa ja muutenkin elokuva näyttää mukavan retrohenkiseltä buddy-rainalta. Juoni ja tyyli ovat toki myös kovin lapsellisia, eikä pääparin kemia tunnu oikein toimivan. Kielinaisena uransa aloittanut Sara Forsberg vilahtaa pienessä sivuroolissa.

**

Skiptrace, su 17.5. klo 23.35 Nelonen

Lue myös: Elokuva-arvio: Draamakomedia Tulkki peilaa Natsi-Saksan hirmutekojen vaikutuksia

X