Elokuva-arvio: Risto Räppääjä ja väärä Vincent on selkeästi ja hauskasti toteutettu musiikkielokuva

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Risto Räppääjä ja väärä Vincent.
Jari Litmanen näyttäytyy väärennökset paljastavana, hollantia puhuvana taideasiantuntijana. © Nelonen
Elokuva perustuu Sinikka Nopolan ja Tiina Nopolan samannimiseen kirjaan.

Risto Räppääjä ja väärä Vincent on kotimainen lastenelokuva vuodelta 2019. Ateneumissa käynti innostaa Risto Räppääjää (Silmu Ståhlberg) ja Nelli Nuudelipäätä (Lumi Kallio) maalaamaan, jolloin Rauha-täti (Minka Kuustonen) saa päähänsä että punatukkainen poika olisi uudelleensyntynyt Vincent van Gogh.

Taideväärentäjät (Kristiina Halttu ja Mika Nuojua) huijaavat nuoren taiteilijan mukaansa, ja lopulta sekä lähipiiri, taidemuseon väki että yksinkertaiset poliisit saavat hosata suuntaan jos toiseen. Aikuisten hölmöillessä pitävät päänsä kylminä vain lapset itse.

Maria Sidin selkeästi ja hetkittäin hauskastikin ohjaama musiikkielokuva pohjautuu tietenkin Sinikka ja Tiina Nopolan lastenkirjaan. Turvallinen tunnelma ei säröile, eikä tarina pelottane pienimpiäkään katsojia edes sellikohtauksessa.

Sisarusten yhdessä tai erikseen tekstittämät laulut sävelsi Iiro Rantala. Musiikki jää kuitenkin välisoitollisten pätkien asemaan, ilman ensi kuulemalta korvaan tartutettavia ja kantaviksi nostettavia teemoja.

**½

Risto Räppääjä ja väärä Vincent, torstai 8.12. klo 19.00, Nelonen

X