Elokuva-arvio: Samuel L. Jackson ja Ryan Reynolds touhuavat toimintaelokuvassa Hitman’s Bodyguard

Jaa artikkeliTilaa Seura
Samuel L. Jackson  ja Ryan Reynolds elokuvassa Hitman's Bodyguard.
Samuel L. Jackson ja Ryan Reynolds elokuvassa Hitman's Bodyguard. © Nelonen
Elokuvassa Hitman's Bodyguard elinkautista istuva palkkamurhaaja tarjoutuu todistamaan itäeurooppalaista diktaattoria vastaan kansanmurhajutussa.

Amerikkalaisen toimintaelokuvan kuvastoon vakiintui 1980-luvulla riitelevä parivaljakko, joista toinen on musta ja toinen valkoinen. He inhoavat enemmän tai vähemmän toisiaan, mutta olosuhteiden pakosta pitävät yhtä. Tämä näkyi niin 48 tunnissa kuin Tappavassa aseessa. Samassa hengessä etenee myös Patrick Hughesin (Expendables 3) ohjaama Hitman’s Bodyguard (USA 2017) . Siinä Samuel L. Jackson esittää elinkautista istuvaa palkkamurhaajaa, joka tarjoutuu todistamaan itäeurooppalaista diktaattoria (Gary Oldman) vastaan kansanmurhajutussa. Valitettavasti vain murhamies saa henkivartijakseen oman arkkivihollisensa, jonka Ryan Reynolds elokuvassa ruumiillistaa.

Kaksikko lähtee vaivalloiselle matkalle Lontoosta Haagiin. Reissun aikana terävä dialogi ja mielikuvitukselliset toimintakohtaukset vuorottelevat nautittavasti. Meno on reipasta, mutta ei mitenkään mullistavaa. Viihdearvo tosin on tavanomaista actionia korkeammalla.

***

Hitman’s Bodyguard, pe 19.3. klo 21.35 Nelonen

Lue myös: Elokuva-arvio: Dying of the Light kuvaa vangitsevasti pakkomielteistä päähenkilöä

X