Elokuva-arvio: Joaquin Phoenix sekä John C Reilly nähdään palkkatappajina länkkärissä Sistersin veljekset

Jaa artikkeliLähetä vinkki
John C. Reilly ja Joaquin Phoenix ovat Sistersin veljekset.
John C. Reilly ja Joaquin Phoenix ovat Sistersin veljekset.
Ranskalaisohjaaja Jacques Audiard tunnetaan sellaisista hienoista elokuvista kuin Kun sydän lakkaa lyömästä, Profeetta ja Luihin ja ytimiin. Sistersin veljekset on hänen ensimmäinen westerninsä. 

Kanadalaiskirjailija Patrick DeWittin villiä länttä romantisoimatta kuvaavaan historialliseen romaaniin perustuva elokuva kertoo kahdesta palkkatappajasta, Eli ja Charlie Sistersistä, jotka tappohommiin kyllästyttyään päättävät koettaa onneaan kullanhuuhdonnassa. Heidän kumppaninsa keksimä tehokas metodi kullan erottelemiseksi osoittautuu kuitenkin perin kohtalokkaaksi.

Audiard on hieno ohjaaja, mutta ei selvästikään oikein kotonaan westernin lajityypin kanssa. DeWittin karu näkemys 1850-luvun Oregonista on tallella, mutta elokuvaan ei synny sen kaipaamaa vahvatunnelmaista otetta ja aidon westernin tuntua. Romaanin oikeudet aikoinaan ostanut John C. Reilly ja Joaquin Phoenix ovat toki hyviä rooleissaan, samoin Jake Gyllenhaal aluksi heidän tappokohteenaan ja lopulta kumppaninaan.

Amerikkalaistunut hollantilaistähti Rutger Hauer käväisee vuorosanattomassa roolissa Kommodorina, veljesten “työnantajana”. Se jäi yhdeksi 2019 kuolleen Hauerin viimeisistä elokuvarooleista.

***

Sistersin veljekset, pe 14.1. klo 21.00, Teema & Fem 

X