Elokuva-arvio: Surman sävel on oivaltavan vauhdikas melodraaman, komedian ja jännärin yhdistelmä

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Ayushmann Khurrana on sokea pianisti Akash Sarraf, joka kohtaa ex-filmitähden vaimon Simi Sinhan, jota näyttelee Bollywood-tähti Tabu. © Yle
Ayushmann Khurrana on sokea pianisti Akash Sarraf, joka kohtaa ex-filmitähden vaimon Simi Sinhan, jota näyttelee Bollywood-tähti Tabu. © Yle
Meillä päin on hämmästyttävän tarkkaan vältytty Bollywood-elokuvien lumolta, mutta Surman sävelen esittäminen korjaa asiaa osaltaan.

Tuore ja vetreä Surman sävel -elokuva edustaa mallikelpoisesti Intian runsaana kukoistavaa filmiteollisuutta, sillä sokean pianisti-laulajan Akashin ­(Ayushmann Khurrana) hulvattomassa tarinassa on vieläpä sakeat viitteet Bollywoodin perinteisiin.

Juonisykkyrä pyörähtää toden teolla käyntiin 1970-luvun rakastetun ex-filmitähden (Anil Dhawan) kummallisesta murhasta. Ukko palkkasi Akashin kotiinsa laulamaan onnitteluserenadin nuorelle vaimolleen (Tabu) – mutta vaimopa ei tiedä, että Akash on tekosokea ja voisi todistaa näkemänsä verityön. Tai verityöt!

Elokuvapaketti ei pelkästään pysy kasassa, vaan saa ympärilleen oivaltavasti käsikirjoitetun solmun toisensa perään. Melodraaman, komedian ja jännärin vauhdikkaassa yhdistelmässä on Bollywood-faneille varmaan tuttua variointia, mutta Sriram Raghavanin jymyhitti on uutta kokeileville ihan paras ensikosketus.

****

Surman sävel, perjantai 30.9. klo 21.30, Teema & Fem

X