Elokuva-arvio: Taivas saa odottaa perustuu 1940-luvun Hollywood-klassikkoon

Taivas saa odottaa voitti yhden Oscarin.
Taivas saa odottaa -elokuva voitti yhden Oscarin. © Paramount Pictures / Yle
Aikoinaan kovin suosittu ja kiitetty 9 Oscarin ehdokas Taivas saa odottaa näyttäytyy nykyään lempeänä komediana, jota kannattelee päähenkilöä esittävän Warren Beattyn vaivaton viehätysvoima.

Tuulahduksen 1970-luvulta tuo näyttelijä Warren Beattyn esikoisohjaus, jonka hän teki yhdessä käsikirjoittaja-näyttelijä Buck Henryn kanssa. 1940-luvun Hollywood-klassikkoon Henki etsii kotia perustuva Taivas saa odottaa (Heaven Can Wait, USA 1978) on komedia lähellä kuolemaa käväisevästä urheilutähdestä, jonka sielun turhan innokas enkeli sijoittaa äsken murhatun miljonäärin ruumiiseen. Ja siitähän sotkua seuraa.

Aikoinaan kovin suosittu ja kiitetty 9 Oscarin ehdokas näyttäytyy nykyään lempeänä komediana, jota kannattelee päähenkilöä esittävän Beattyn vaivaton viehätysvoima. Jenkkifutistähti Joen roolissa Beatty pitäytyi harkitusti oman aika rajallisen asteikkonsa sisällä. Ja parhaasta lavastuksesta se ainoa Oscar sitten tuli.

Taivas saa odottaa, to 4.3. klo 21.00 Yle Teema & Fem

Lue myös: Elokuva-arvio: Warren Beattyn elokuva Punaiset voitti kolme Oscaria