Elokuva-arvio: Täydellinen joulu on komedia nykyisten ja entisten puolisoiden yhteisestä joulunvietosta

Jaa artikkeliLähetä vinkki
täydellinen joulu
Aku Hirviniemi, Mikko Leppilampi ja Iikka Forss näyttelevät ex-puolisoita, jotka saapuvat joulunviettoon ex-vaimonsa ja tämän uuden miehen luokse. © MTV
Mikä voisi mennä vikaan, kun joulupöydässä istuvat Outin puolison lisäksi hänen kolme entistä aviomiestään omine puolisoineen?

Kotimainen komedia vuodelta 2019. Populäärien skandileffojen sovittaminen suomeksi on tuottaja Jesse Fryckmanin päähänpisto. Ensimmäinen Luokkakokous on vikkelin kokeilu, Taru Mäkelän ohjaama Täydellinen joulu tulee kohtuullisena kakkosena. Siinä auttaa näyttelijöiden tähtisikermän laajuus.

Järjenvastaisena tempauksena Outi (Elena Leeve) kutsuu kattonsa alle joulunviettoon nykypuolisonsa Jannen (Antti Luusuaniemi) lisäksi myös kolme aiempaa aviomiestään naisineen (Mikko Leppilampi, Iikka Forss, Aku Hirviniemi kera esimerkiksi Maria Ylipään). Vaikka Janne on psykologi, hän taipuu suunnitelmaan.

Keskinäisten kemioiden sekoitelma räjäyttää kukkeimmankin joulupöydän nousujohteisesti kirjoitetussa tarinassa, jonka aihe on ruotsalaiselokuvasta Joulupukki vieraissa. Se on vuodelta 1999, mutta sikäläisittäin kestotavaraa. Palapelissä on toki ripauksia myös Johanna Vuoksenmaan Ex-onnellisten aitohulluutta. Ei voi silti mitään, että Fryckmanin versiolinjassa on teennäisyyttäkin riittämiin.

***

Täydellinen joulu, sunnuntai 26.12. klo 19.20, MTV3

X