Elokuva-arvio: Tequila Sunrise – vaarallinen sekoitus on TV-sarjamainen viihdetrilleri

Jaa artikkeliTilaa Seura
Mel Gibson ja Kurt Russell piirittävät Michelle Pfeifferia elokuvassa Tequila Sunrise – vaarallinen sekoitus.
Mel Gibson ja Kurt Russell piirittävät Michelle Pfeifferia elokuvassa Tequila Sunrise – vaarallinen sekoitus. © Sub
Elokuvassa Tequila Sunrise ystävyyden ja kolmiodraaman lisäksi puntaroidaan erilaisia lojaalisuuden siteitä rikollisten, viranomaisten ja vähän muidenkin keskuudessa.

Robert Townen Oscar-palkitun Chinatownin (1974) käsikirjoitus osoitti hänen hallitsevan ihmisten ja rikosten kuvauksen laajassa yhteiskunnallisessa kontekstissa. Toisena omana elokuvanaan Towne ohjasi niinikään varhaisen käsikirjoituksensa, tutkielman ystävyydestä. Tequila Sunrise (USA 1988) sommiteltiin rikoselokuvan muottiin mutta kuorrutettiin yltiötrendikkäällä romantiikalla.

Lain eri puolille joutuneet lapsuudenystävät floridalainen huumepoliisi (Kurt Russell) ja entinen kokaiinikauppias (Mel Gibson) alkavat tunteilla elegantin ravintoloitsijan (Michelle Pfeiffer) perään. Ystävyyden ja kolmiodraaman lisäksi puntaroidaan erilaisia lojaalisuuden siteitä rikollisten, viranomaisten ja vähän muidenkin keskuudessa.

TV-sarjamainen viihdetrilleri ei näytä kaikkia murhiaan ja sivuuttaa tekosiveästi huumeiden käytön ja seuraukset. Onnellista loppua muotoillaan moraalilla, jonka käänteissä poliisi voi ampua kollegaansa. Selkään. Mistä elokuvan nimi? Kauniit värit, halpa mainostemppu.

**½

Tequila Sunrise, ke 10.2. klo  21.00 Sub

Lue myös: Elokuva-arvio: Jännärielokuva First Kill viihdyttää, mutta tematiikka on ontuva 

X