Elokuva-arvio: Toimintaelokuva The Art of Self-Defence iskee tämän ajan herkkiin paikkoihin luuvitosellaan

Jaa artikkeli
Musta huumorikin kukkii, kun Casey (Jesse Eisenberg) skarppaa miehisyyttään Sensein (Alessandro Nivola) opissa.
Musta huumorikin kukkii, kun Casey (Jesse Eisenberg) skarppaa miehisyyttään Sensein (Alessandro Nivola) opissa.
Casey on kauppareissulla, kun moottoripyöräjengi pahoinpitelee hänet sairaalakuntoon. Toimiston hiljainen heppu harkitsee aseen ostoa, mutta lähtee karatekouluun pelkoaan torjumaan ja miehisyyttään skarppaamaan.

Testosteronia puhiseva Sensei (Alessandro Nivola), tietää kertoa, että tosimies lyö eikä kysele, kuuntelee metallia ja opiskelee saksaa. Ranska on naisia ja vässyköitä varten.

Riley Stearnsin elokuva tuo aiheen puolesta mieleen David Fincherin kulttileffan Fight Club (1999), mutta sukua on myös saman ohjaajan The Social Network (2010). Siinäkin surullisen kuuluisa myrkyllinen maskuliinisuus söi pääroolin Jesse Eisenbergiä. Tämä on Hollywoodin parhaita tulkkeja tyypeille, joiden kasvojen takana velloo paniikki.

Tolkuttomia käänteitä, väkivaltaisia välähdyksiä ja melkein kaurismäkeläistä niukkuutta yhdistelevä musta komedia ei ole läheskään joka makuun – ei edes joka toiseen. Tämän ajan herkkiin paikkoihin se kuitenkin onnistuu luuvitosellaan iskemään. Salin ainoana naisena pätee Imogen Poots.

****

The Art of Self-Defence, la 27.11. klo 21.00, TV5

X