Elokuva-arvio: Toimintaleffa Skyscraper sopii hupsuksi lauantai-illan viihteeksi

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Tulipalo pilvenpiirtäjässä aiheuttaa paniikkia elokuvassa Skyscraper, kuvassa Neve Cambell ja Dwayne Johnson.
Tulipalo pilvenpiirtäjässä aiheuttaa paniikkia elokuvassa Skyscraper, kuvassa Neve Cambell ja Dwayne Johnson. © Tv5
Skyscraper -toimintajännärin päärooleissa nähdään Neve Cambell ja Dwayne Johnson. Johnsonissa on sen verran jokamiestä, että hänen puolestaan jaksaa jännätä.

Rawson Marshall Thurberin toimintajännäri Skyscraper (USA 2018) on maailman pisin jeesusteippimainos. Yhdestä ainoasta rullasta riittää moniin reippaisiin sankaritöihin. Muutoin maailman korkeimmassa tornitalossa mennään lainaeväät repussa. Dwayne Johnsonin esittämä ex-agentti Will Sawyer murjoo konnia ja irtovitsejä kuin Commandon Arnold Schwarzenegger. Lihashaavat hän paikkaa kuin Rambo ja kipittää tekokinttuineen kuin Die Hardin paljasjalkainen Bruce Willis.

Entisenä showpainijana Johnson osaa rynnistää railakkaasti konnia päin kuin kehässä aikoinaan. Ja totta kai vanha Liekehtivä torni tulee väistämättä mieleen. Myös perhe pitäisi pelastaa, joten juonen lisäksi lipsutaan siirapissa. Jos sen kaiken kestää, sopii Skyscraper mikropoppareiden kera hupsuksi lauantai-illan viihteeksi.

Jäätelökioskin kokoisessa Johnsonissa on kuitenkin sen verran jokamiestä, että hänen puolestaan jaksaa jännätä. Myös korkeat paikat ja huippaus hyödynnetään. Katutasolla tähyilevien kiinalaisten kanssa on helppo haukkoa henkeä.

***

Skyscraper, la 20.2. klo 21.00 Tv5

Lue myös: Elokuva-arvio: Ratkaisun hetket -elokuvan juoni käy lähellä tosielämän 9/11-iskuja

X