Elokuva-arvio: Tom Hollandin tähdittämässä Spider-Man: Far From Home -elokuvassa sankarityöt yhdistyvät high school -komedioiden teinimeininkiin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Spider-Man: Far From Home
Tom Hollandin esittämä Hämähäkkimies kohtaa Jake Gyllenhaalin esittämän Mysterion. © Nelonen
Tom Holland on 2000-luvulla jo kolmas Spider-Man. Far From Home -elokuvassa hän kohtaa Jake Gyllenhaalin tulkitseman Mysterion.

Spider-Man: Far From Home on yhdysvaltalainen toimintaleffa vuodelta 2019. Stan Leen ja Steve Ditkon luoman Marvel-sarjakuvan nuori supersankari kiipeili ensimmäisen kerran pitkin seiniä televisiossa jo vuonna 1977. Toden teolla Spider-Man -elokuvien tehtailu alkoi kuitenkin vuonna 2002.

Sam Raimin kolmessa elokuvassa Hämähäkkimiehen ja opiskelijapoika Peter Parkerin kiireitä tulkitsi inhimillinen Tobey Maguire. Ketterä Andrew Garfield loikkasi rooliin 2012. Poikamaisimmat kasvot elokuvasarja sai Tom Hollandista. Hänen kaudellaan Spider-Manin sankarityöt ovat yhdistyneet high school -komedioiden teinimeininkiin. Vanhaa fania on ehkä kauhistuttanut, mutta raikasta vaihteluahan se on.

Jon Wattsin lujaa kiitävässä tehosteseikkailussa mennäänkin jo luokkaretkelle Eurooppaan. Pusu Eiffel-tornissa uhkaa kuitenkin jäädä väliin, kun Venetsiassa alkaa semmoinen tuiverrus, että gondolit ryskyvät. Painovoiman lakeja koetellaan myöhemmin myös Lontoossa. Zendaya on tyttöystävä MJ, ja Jake Gyllenhaal arvoituksellinen Mysterio.

***

Spider-Man: Far From Home, sunnuntai 14.8. klo 21.00, Nelonen

X