Elokuva-arvio: War Dogs -draamakomediassa kaksi kaverusta ajautuu mukaan isojen rahojen asebisnekseen

Jaa artikkeliLähetä vinkki
war dogs
Asekaupan isoihin rahoihin ihastuneet miehet saavat huomata, ettei homma ole ihan yksinkertaista. © SUB
Kaksi kaverusta aloittaa asekaupan Irakin sodan aikana. Homma sujuu aluksi hyvin, mutta sitten he onnistuvat voittamaan sopimuksen armeijan kanssa ja alkavat toimittaa aseita USA:n liittolaisille Afganistanissa.

Draamakomedia War Dogs on yhdysvaltalaistuotanto vuodelta 2016. Kauhea kankkunen -komedioiden jälkeen ja ennen supermenestys Jokeria Todd Phillips ohjasi tämän mustan draamakomedian kansainvälisestä asekaupasta.

Tositapahtumiin perustuvan elokuvan kokijahahmona on David Packouz (Miles Teller), reilu parikymppinen elämänsä suuntaa lähinnä pilvenpolttelusta hakeva nuorimies. Kun hän kohtaa nuoruudenkaverinsa Efraim Diverolin (Jonah Hill), muuttuu suunta nopeasti. Puolivahingossa kaksikko löytää paikkansa asekaupassa, jossa myös pienempien tekijöiden voitot ovat ruhtinaallisia.

Vaikka sodan ja rahanteon moraaliakin pohditaan, keskeisemmäksi kerronnan motiiviksi nousee hämmästyttävän tarinan herkulliset käänteet. Tyylilaji tuo mieleen The Wolf of Wall Streetin, jopa niin että Hill lähes toisintaa roolinsa huolettoman häikäilemättömänä bisnesmiehenä.

***

War Dogs, torstai 2.12. klo 21.00, SUB

X