Elokuva-arvio: War on Everyone – brittielokuva kahdesta korruptoituneesta jenkkikytästä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Alexander Skarsgård ja Michael Peña elokuvassa War on Everyone.
Alexander Skarsgård ja Michael Peña elokuvassa War on Everyone. © Yle kuvapalvelu
Alexander Skarsgård ja Michael Peña ovat korruptoituneita kyttiä John Michael McDonaghin ohjaamassa toimintaelokuvassa War on Everyone.

Käsikirjoittaja-ohjaaja John Michael McDonagh on brittiläisirlantilainen elokuvantekijä, joka on erikoistunut epäsovinnaisiin poliisihahmoihin kuten elokuvassa War on Everyone. Miehen tunnetuin työ on toimintakomedia The Guard (2011), jossa Brendan Cleeson esitti työaikanakin suvereenisti viinaa ja huumeita suurkuluttavaa poliisimiestä.

Samat nautintoaineet uppoavat myös McDonaghin tuoreimman teoksen päähenkilöihin. Elokuva on brittituotanto, jossa Alexander Skarsgård ja Michael Peña esittävät kahta korruptoitunutta jenkkikyttää, jotka aina tilaisuuden tullen pyrkivät hyötymään rikollisten kustannuksella. Koska tarinan poliisitkin ovat pahoja, itse pahiksenkin täytyy olla omaa luokkaansa. Theo Jamesin esittämä rikollispomo kuvataan täydellisenä sadistina.

Elokuvan nihilismi on viety äärimmilleen, niin pitkälle, että se jo naurattaa. Mutta sen takana ei ole oikeastaan mikään. Siksi jatkuva veetuilu ja väkivalta alkaa ensimmäisen puolen tunnin jälkeen jo kyllästyttää. Tämä on jo nähty, eikö sitä voisi mennä jo asiaan? Siihen ei kuitenkaan koskaan mennä.

**½

War on Everyone, su 16.8. klo 21.00 Tv2 

Lue myös: Elokuva-arvio: Octopussy – mustekala kuuluu Roger Mooren parhaimpiin Bond-elokuviin

X