Elokuva-arvio: Yesterday-elokuvassa kaikki paitsi aloitteleva muusikko Jack unohtavat The Beatlesin olemassaolon täysin

Jaa artikkeli
Yesterday
Himesh Patel on Jack Malick, ystävää ja manageria Ellietä näyttelee Lily James. © TV5
Draamakomediassa on kiherryttävän eriskummallinen idea: kaikki paitsi aloitteleva muusikko Jack unohtavat The Beatlesin musiikin ja koko yhtyeen olemassaolon.

Yesterday on brittiläisyhdysvaltalainen draamakomedia vuodelta 2019. Danny Boylen (Trainspotting, Slummien miljonääri) ohjaaman ja Richard Curtisin (Rakkautta vain, Notting Hill) kirjoittaman draamakomedian idea on viehättävän eriskummallinen.

Jack Malickin (Himesh Patel) ura muusikkona ei millään lähde lentoon. Sähkökatkon jälkeen Jack huomaa kauhukseen, että kukaan hänen lisäkseen ei muista The Beatlesin olemassaoloa. Hän alkaa esittää kappaleita itse, jotta maailman paras musiikki tulisi kuulluksi. Homma lähtee lapasesta, ja Jack ajautuu melkoiseen seikkailuun – kuten yhteistyöhön itseään esittävän Ed Sheeranin kanssa.

Herkullisimmillaan elokuva on, kun Jack kiemurtelee inhimillisen kiusallisissa tilanteissa. The Beatlesin tuotannossa on valtava määrä muisteltavaa, ja samalla musiikin esittäminen omanaan kalvaa. Juonenkäänteet ovat varsin ennalta-arvattavia, ja lopussa upotaan myös sieraimia myöten siirappiin. Kliseistä huolimatta Yesterdayssa on sellaista elokuvallista hohtoa ja hyväntuulisuutta, että se voittaa katsojan puolelleen.

***½

Yesterday, sunnuntai, 17.10. klo 21.00, TV5

X