Elokuvien käänteet yllättävät eri keinoin – ”Parhaimmillaan hetkessä yhdistyy sykähdyttävä yllätys ja perusteltu käännekohta”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Elokuvan tarina – uusi sukupolvi viehättää moninaisella näkökulmallaan, kirjoittaa Onnimanni Liukkonen, TV-Maailman tuottaja.
Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja. © Pekka Nieminen / Otavamedia
"Yllätyskäänne on syytä alustaa kunnolla ripottelemalla vihjeitä matkan varrelle", Tv-Maailman tuottaja Onnimanni Liukkonen kirjoittaa.

Intialaissyntyinen ohjaaja M. Night Shyamalan on tunnettu siitä, että hänen elokuvissaan on lähes aina käännekohta, joka muuttaa kerronnan suunnan täydellisesti. Hänen läpimurtoteoksessaan Kuudennessa aistissa järisyttävän käänteen koki Bruce­ Willis. Sunnuntaina Star Channelilla nähtävässä Kylässä päähenkilölle paljastuu totuus kylää vainoavista hirviöistä, jotka eivät ole aivan sitä mitä luultiin.

Monissa elokuvissa tarinan suunta muuttuu kiinnostavasti. Esimerkiksi keskiviikkona Subilta tuleva Veitset esiin – kaikki ovat epäiltyjä pitää sisällään useammankin uskomattoman käänteen. Perjantaina 17.3. Teemalla nähtävä Sofien valinta vihjaa jo nimessään järkyttävään salaisuuteen, joka on vaikuttanut nimihenkilön elämään vavahduttavalla tavalla.

Jännityksen mestari Alfred Hitchcock ei pelkästä yllätyksestä innostunut. Hänen mukaansa bussin räjähdys elokuvassa on vain tyhjä yllätys, mutta jos pommin viemistä bussiin kuvataan alusta asti, syntyy jännitystä. Yllätyskäänne onkin syytä alustaa kunnolla ripottelemalla vihjeitä matkan varrelle. Parhaimmillaan hetkessä yhdistyy sykähdyttävä yllätys ja temaattisesti perusteltu käännekohta. Huonoimmillaan kyse on vain sirkustempusta.

Sofien valinta, perjantai 17.3. klo 21.00, Teema & Fem

Kylä,  sunnuntai 19.3. klo 21.00, Star Channel

Veitset esiin – kaikki ovat epäiltyjä, keskiviikko 22.3. klo 21.00, Sub

X