Kuninkaallisten käytösopas -sarja kurkistaa brittihoviin – ”Pikanteilla yksityiskohdilla lastattu kimara kulkee erinomaisesti”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kuninkaallisten käytösopas
© Ava
Suotakoon monarkkifaneille ilonsa, sillä brittisarja Kuninkaallisten käytösopas (2021) poimii sujuvasti ja viihdyttävästi esimerkit tapakulttuurista hovissa.

Juhlia käsittelevästä Kuninkaallisten käytösopas –sarjan ensimmäisestä jaksosta saamme muun muassa hyvän turhan tiedon, että kuningatar Elisabet, 96, viettää syntymäpäiviä kahdesti vuodessa. Hänen oma varsinainen syntymäpäivänsä on huhtikuussa, mutta lisäksi kulloisenkin kunkun tai kuningattaren syntymäpäivää juhlistetaan alamaisille kesäkuussa. Tämä siksi, että muuan edeltäjä ei tahtonut mainostaa syntymäpäiväjuhliaan loppusyksyllä.

Jouluisin Elisabet matkustaa tiluksilleen Norfolkiin aivan tavallisella reittijunalla. Kansa on mielissään. Muu perhe tipahtelee sitten paikalle autoilla.

Pikanteilla yksityiskohdilla lastattu kimara kulkee erinomaisesti, mutta englantilaisethan ovat jalostaneet ihailunsa liki huippuun. Tylyä ja kallistahan kuningashuonetta olisi lakkauttaakaan. Seuraavissa osissa perehdytään esimerkiksi pukeutumisen nikseihin.

Kuninkaallisten käytösopas, tiistai 16.8. klo 21.05  Ava 

Lue myös: Valitsevatko Meghan ja Harry miljoonat vai perhesovun? Brittihovi paniikissa tulevista paljastuksista

X