Entä jos? Jossittelun ammattilainen Jari Tervo luotsaa oman keskusteluohjelman

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Jari Tervon keskusteluohjelma Entä jos?
Jari Tervon keskusteluohjelma Entä jos? © Pekka Nieminen/Otavamedia
Entä jos koronapandemia ei olisikaan iskenyt? Luultavasti Jari Tervon luotsaamaa keskusteluohjelmaa Entä jos? ei olisi nähty – ainakaan vielä.

Lauantaina alkavan Entä jos? -ohjelman pilottijakso tehtiin jo vuonna 2014. Kun korona peruutti tältä kesältä esimerkiksi Tokion olympialaiset ja jalkapallon EM-kisat, alkoi Ylen tv-kesä näyttää tyhjältä.

”Entä jos? päätettiin toteuttaa paikkaamaan vajetta”, Jari Tervo kertoo.

Ohjelman idea on pohtia vaihtoehtoja todellisille tapahtumille. Entä jos Suomi olisi hävinnyt jääkiekon MM-finaalin vuonna 1995 tai jos ensimmäinen maailmansota olisi jäänyt syttymättä? Tervon kanssa jossittelee kolmihenkinen paneeli, jonka jäsenet vaihtelevat. Kukaan ei tiedä aiheita etukäteen. Keskustelemassa nähdään mm. nuorten aikuisten ääntä terävästi esiin nostanut toimittaja Tuija Siltamäki ja Jahti-tietovisailun Besservisserinäkin nähty toimittaja-kirjailija Markus Leikola.

”Panelistit ovat fiksuja, hauskoja ja sanavalmiita. Tässä ohjelmassa ei pärjää vain surffailemalla, vaan pitää pystyä itse tuottamaan jotain. Tätä oli oikein hauska tehdä.”

Tervolle jossittelu on entuudestaankin hyvin tuttua.

”Useinhan historialliset romaaninikin lähtevät todellisista tapahtumista, mutta paikkaan historian aukkoja omilla tulkinnoillani.”

Entä jos? la 13.6. klo 20.55 Tv1

Lue myös: Maatila pitää Tarinanmetsästäjät -sarjan Minna Suurosen jalat maassa ja kädet mullassa

X