Eränkävijät Aki Huhtanen ja Äijä-koira ilahduttavat jälleen sarjan viidennellä kaudella

Jaa artikkeli
Eränkävijät, kuvassa Aki Huhtanen.
Eränkävijät, kuvassa Aki Huhtanen. © NTRNZ media
Eränkävijät -sarjaa kuvattiin juuri koronaepidemian ensimmäisen aallon aikaan kevättalvella, mutta sarjan katsojille se ei näy.

Eränkävijät -sarjan viidennelläkin tuotantokaudella ilahduttaa lupsakka kalastusyrittäjä Aki Huhtanen koiransa Äijän kanssa. Suomen suosituin suomenlapinkoira aloitti sarjassa alle vuoden ikäisenä, ja se on kasvanut suomalaisyleisön edessä aikuiseksi.

”Iän myötä Äijä on saanut rutkasti asennetta. Se näkyy esimerkiksi retkillämme Raittijärven porokylään. Äijä ei säikähdä, vaikka iso sarvipää yrittäisi tulla kohti.”

Huhtanen on testannut Äijän taitoja porohommissa yhdessä Big Brotherista tutun Andte Gaup-Juuson kanssa. Ja hyvinhän Äijä toimii: ajaa poroa vain luvan kanssa ja vain niin kauan kunnes saa lopettamiskäskyn. Äijä tietää, että poroa pitää kunnioittaa.

Eränkävijöitä kuvattiin juuri koronaepidemian ensimmäisen aallon aikaan kevättalvella, mutta sarjan katsojille se ei näy. Kuvaajat saapuivat omilla autoillaan, eikä moottorikelkkakypäriä vaihdettu päikseen, joten Lapin tuiskuissa selvittiin vähemmillä varotoimenpiteillä. Sen sijaan ennätyssaaliita sarjassa napattiin kyllä. Aki lupaa yllätystä etenkin niille, jotka tuntevat Youtube-klassikon kahden kilon siika. Aki ja Äijä nappasivat niitä kerralla useamman.

”En ilmoittanut saalista ennätysrekisteriin, mutta siinä oli ehkä kaksi vuoden suurinta siikaa, jotka on pilkillä saatu.”

Eränkävijät, su 4.10. klo 18.15 Tv1

Lue myös: Kilpisjärven rauhassa soljuu Eränkävijät-ohjelmasta tuttujen Akin, Emilian ja Äijä-koiran arki: ”Emme jääneet vain haaveilemaan erämaa- ja kalastuselämästä, teimme haaveestamme totta”

X