Erikoisryhmä Potsdam kuuluu rikossarjojen komediallisempaan kastiin 

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Erikoisryhmä Potsdam
Huoltamon pesulinjan tukkivasta autosta löytyy ruumis, joten Potsdamin murharyhmän tutkijat Luna ja Sophie aloittavat tutkinnan. © Zdf Enterprises/Yle
Sarjan päähenkilöt ovat kuin yö ja päivä, toinen tumma ja toinen vaalea, yksi perheellinen ja järjestelmällinen ja toinen yksinelävä boheemi.

Soko- eli suomeksi Erikoisryhmä-rikossarjoja on Saksassa tehty valtava määrä, lähes jokaiselle kaupungille omansa. Meillä on nähty Erikoisryhmä Kölnin jaksoja, ja nyt on luvassa kuusi jaksoa sarjasta Erikoisryhmä Potsdam.

Sarjan päähenkilöt ovat räväkät rikosetsivät Luna Kunath (Caroline Erikson) ja Sophie Pohlman (Katrin Jaehne), jotka näiden 2018 valmistuneiden jaksojen alkajaisiksi saavat selvitettäväkseen autopesulassa ammutun miehen tapauksen.

Paitsi että miekkonen on elänyt kaksoiselämää, hänellä on myös ollut lääkärintoimensa ohella erinäisiä pimeitä puuhia.

Erikoisryhmä-sarjat ovat hieman komediallisemmin viritettyjä kuin vaikkapa meillä jo niin tutut Kahden keikka, Kriminalisti ja Kettu, ja niiden sävy on muutenkin kepeämpi. Luna ja Sophie ovat tunteneet toisensa lapsesta saakka, ja siksi heidän suhteensa on luonteva ja myös luontevasti toiselle keljuileva.

Tuttu klisee sen sijaan on perheen ja työn välillä hieman hankalasti seilaava poliisi. Sellainen on Sophie, joka aloitusjaksossa ei oikein ehdi paneutua poikansa päiväkotiongelmiin.

Potsdamin maisemia toki näkyy, mutta niillä ei ihmeemmin mässäillä.

Erikoisryhmä Potsdam, sunnuntai 29.5. klo 19.45, TV1 

X