Erityiset-draamakomedia huomioi digimaailman ja monikulttuurisuuden – Miitta Sorvali nähdään sarjassa veemäisen rehtorin roolissa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© Aito Media Oy / Yle
© Aito Media Oy / Yle
Erityisluokka on draaman tapahtumapaikkana mielenkiintoinen. Miljöön tarjoamaa potentiaalia ei kuitenkaan olla Suomessa kauheasti käytetty hyväksi.

Entiset nuoret muistanevat Tapio Suomisen surumielisen elokuvan Täältä tullaan elämä (1980) tai Pekka Lepikön sympaattisen Tarkkis-sarjan (1986–1987).Lenka Hellstedtin ohjaama ja Hannu Kontturin luoma Erityiset jatkaa samaa perinnettä.

Erityiset-sarja on aidosti kiinni tämän päivän digimaailmassa ja monikulttuurisessa todellisuudessa. Vakavaa aihetta käsitellään kohotetun huumorin kautta, mikä tekee tunnelmasta raikkaan. Ensimmäisessä jaksossa luokka saa uuden tulokkaan. Tästä seuraa molemminpuolisia sopeutumisvaikeuksia

Sarjan hahmogalleria on kirjava. Jokaisella on mitä ilmeisimmin takanaan jokin diagnoosi, mutta niitä ei lähdetä avaamaan. Se on toimiva ratkaisu: näin katsojalle ei synny turhia ennakkoluuloja. Alakouluikäiset näyttelijät ottavat osansa ihastuttavasti haltuun. Miitta Sorvali tekee niin ikään tyylilleen uskollisen roolin koulun veemäisenä rehtorina.

Erityiset, sunnuntai 19.3. klo 9.38, TV2 

X