Punk-tohtori Esa Saarinen paljastaa suuren oivalluksensa ja avaa filosofiaa omakohtaisesti Juho-Pekka Rantalan kiireettömässä haastattelussa

Toimittaja Juho-Pekka Rantalan kiireettömässä haastattelussa Esa Saarinen puhuu nuoruusvuosistaan ja elämänkokemuksistaan avoimesti.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Esa Saarinen © Jukka Lintinen / Yle

Toimittaja Juho-Pekka Rantalan kiireettömässä haastattelussa Esa Saarinen puhuu nuoruusvuosistaan ja elämänkokemuksistaan avoimesti.
Teksti: Jukka Vuorio

Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa käsitellään aivan aluksi kuitenkin filosofin tunnot kahdeksan vuoden takaa, jolloin hän joutui kadulla puukotuksen uhriksi. Filosofi Esa Saarinen on monialainen kirjailija, luennoitsija ja filosofi, jonka ajattelijan- ja puhujanlahjat ovat Suomessa vertaansa vailla.

Mukavaa on, että Saarinen avaa myös käsitteitä siitä, mitä filosofia oikeastaan on ja mitä filosofina oleminen tarkoittaa.

Punk-tohtori Esa Saarinen paljastaa oivalluksensa

Luennoitsijana Esa Saarisen suuri oivallus oli, ettei hänen tarvitse tai kannata puhua kuulijoilleen Aristoteleestä, vaan hän voisi puhua myös rakkaudestaan puolisoonsa Pipsa Pallasvesaan.

Avoimen omakohtaiset esimerkit ovatkin aina olleet Saarisen valtti. Ohjelman ainoa häiritsevä tekijä on, että haastattelija Juho-Pekka Rantala jatkuvasti teitittelee Saarista, mikä ei lainkaan istu punk-tohtori Saarisen imagoon.

Itse asiassa kuultuna, maanantai 18.4. klo 18.10, TV1

X