Euroopan koronaloki: vyöry ja vastarinta -ohjelma analysoi alkuvuoden koronakevättä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Euroopan koronaloki: vyöry ja vastarinta.
Euroopan koronaloki: vyöry ja vastarinta. © Yle kuvapalvelu
Dokumentissa Euroopan koronaloki toimittaja-kirjailija Markus Leikola tislaa esiin käänteitä, joissa Eurooppa ei politiikan tai muun takia reagoinut kyllin nopeasti koronayllätykseen.

Markus Leikola on elementissään ahkeroimassaan dokumentissa Euroopan koronaloki. Alkuvuotta analysoiva ohjelma on täysin poikeuksellinen kesäohjelmistoon – uunituore ja painava.

Toimittaja-kirjailija Leikola tislaa esiin käänteitä, joissa Eurooppa ei politiikan tai muun takia reagoinut kyllin nopeasti koronayllätykseen. Leikola erittelee myös syyt.

Esimerkiksi EU:n kriisinhallintakomissaarin Janez Lenarcicin varoitusinfo koronasta oli tammikuussa lähes tyhjä, sillä samanaikaisesti oli käynnissä pöhisevä täysistunto, jossa britti-mepit olivat viimeistä kertaa mukana.

Arvokkainta hyvässä ohjelmassa on, että etänä tehdyt haastattelut panostavat nimenomaan terveysvaikuttajiin avainpaikoilla. Oireettomat taudinkantajat olivat heistäkin hätkäyttävintä. Sitähän dokumentti ei sano, että myös Leikolan keväällä ilmestynyt yli 1000-sivuinen romaani Teidän edestänne annettu kertoo pandemioista eri aikoina. Tekijä on siis muutenkin pohtinut taudinuhkien kytkeytymistä kulttuureihin.

Euroopan koronaloki: vyöry ja vastarinta, ke 5.8. klo 19.00 Tv1

Lue myös: Concorde – turmalennolla: Miksi Concordelle kävi kuin Titanicille aikoinaan?

X