Farmi Suomi: Demonivuohet, koti-ikävä ja muut vaivat piinasivat kuvauksissa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Farmi Suomi -ohjelman toisella kaudella kisaan lähtevät ylärivin Pastori Pike, Pia Nykänen, Sauli Koskinen, Dan Tolppanen, Sanna Ukkola, Mikael Jungner sekä alarivin Noora Toivo, Timo Lavikainen, Janne Ahonen, Michele Murphy-Kaulanen, Tuuli ja Anni Harjunpää.
Farmi Suomi -ohjelman toisella kaudella kisaan lähtevät ylärivin Pastori Pike, Pia Nykänen, Sauli Koskinen, Dan Tolppanen, Sanna Ukkola, Mikael Jungner sekä alarivin Noora Toivo, Timo Lavikainen, Janne Ahonen, Michele Murphy-Kaulanen, Tuuli ja Anni Harjunpää. © Nelonen
Yleisurheilija Noora Toivo poti Farmi Suomi kuvausten karuissa oloissa virtsaputkentulehdusta ja näyttelijä Timo Lavikainen koti-ikävää.

Koska Noora Toivo on entinen ammattiurheilija, hän valmistautui Farmi-kisaankin tosissaan.

”Yritin opetella termistöjä ja pistin puita paloiksi. Harjoittelin myös edellisen kauden areenakilpailujen tehtäviä, ja poikaystäväni oli niissä valmentajanani. Totesin kyllä hänelle lopuksi, että jos vielä joskus osallistun realityyn, voisit valmentaa vähän vähemmän intensiivisesti”, Toivo kertoo nauraen.

Farmi Suomi oli Toivon ensimmäinen kokemus tosi-tv-kisoista.

”Olen miettinyt aiemmin, miksi ihmiset käyttäytyvät näissä ohjelmissa niin kuin käyttäytyvät ja mikä heitä itkettää. Enää en mieti yhtään. Porasin itsekin kuvauksissa useita kertoja. Tunneskaala oli niin mieletön: oli sekä tosi upeaa että tosi raskasta.”

Raskaita hetkiä Toivo koki heti kuvausten alussa, kun hän sairastui virtsaputkentulehdukseen. Ennen lääkeavun saamista Toivo ehti viettää yhden yön itkien ja toivoen, että voisi soittaa äidilleen. Puhelimet olivat kuitenkin kisassa kiellettyjä.

Sitkeä urheilija päätti jatkaa hammasta purren.

”Mietin vain, että tämäkin menee ohi. Se on mottoni, kun ajat ovat tarpeeksi kovat.”

Kova ikävä perhettä

Myös näyttelijä Timo Lavikainen kaipasi Farmi-kuvausten ensimmäisinä päivinä puhelinta.

”Päivisin ei ollut paljon joutoaikaa, mutta illalla nukkumaan käydessä olisi tehnyt mieli soittaa kotiin ja kertoa kuulumiset. Minulla on kotona vaimo, kolme lasta ja koira. Ikävä oli välillä niin kova, että mietin, onko tämä kisa oikeasti sen arvoinen”, Lavikainen kertoo.

Puhelimien lisäksi farmilaisilta oli karsittu kaikki muutkin nykyajan mukavuudet. Nykyaikaisin kapistus oli herätyskello, mutta sekin alkoi jossain vaiheessa näyttää aivan omiaan.

Alkeelliset olot eivät sinänsä Lavikaista haitanneet, vaan hän huomasi nauttivansa siitä, että saattoi luottaa vaistoihinsa sen sijaan että olisi tarkistanut ohjeita netistä. Eikä ohjelman kilpailullisuuskaan stressannut häntä.

”Mietin asian niin, että minulla ei ollut farmille mennessäni 30 000 euron voittopottia. Jos minulla ei ole sitä kotiin palatessanikaan, mikään ei ole muuttunut.”

Taisto vuohia vastaan

Yksi asia rauhallisen Lavikaisen hermoa kuitenkin kiristi: vuohet.

”Ne karkasivat ihan koko ajan. Korotin vuohien aitaa päivä päivältä, ja sitten ne keksivät kaivautua sen ali. Ja kun ne karkasivat yöllä, siinä sitten etsimme tummia vuohia pimeässä. En kyllä äkkiseltään keksi ärsyttävämpää otusta!”

Noora Toivo menee arvioissaan vielä pidemmälle.

”Ne demonivuohet olivat ihan saatanasta.”

Nyt taistot vuohien kanssa jo naurattavat sekä Toivoa että Lavikaista, ja pääsiäisviikonloppuna he saavat katsella riiviöitä turvallisesti tv-ruudun läpi.

Toivo odottaa pääsevänsä pääsiäisenä myös perinteiseen suklaamunajahtiin äitinsä ja isäpuolensa luo, jos koronatilanne sen vain sallii. Lavikaisen perhe puolestaan on kokoontunut perinteisesti pääsiäisaterialle hänen tätinsä luo.

”Se taitaa kyllä jäädä nyt jo toisen kerran välistä koronan vuoksi. Muuten vietän pääsiäistä aika perinteisesti. En ehkä ihan niin kuin Juha Mieto, mutta mämmiä kyllä menee”, Lavikainen summaa.

Farmi Suomi, su 4.4. klo 19.30 Nelonen

Lue myös: Selviytyjät Suomi: Kovaa peliä Haaparannan saaristossa Perämerellä

X