Fast & Furious 7 jättää jäähyväiset auto-onnettomuudessa menehtyneelle Paul Walkerille – Näyttelijän veljet avustivat kohtauksissa, joita ei oltu ehditty kuvata

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Dom Toretto (Vin Diesel, vas.) ja Deckard Shaw (Jason Statham) ottavat autoineen yhteen.

(Päivitetty: )
Teksti: Pertti Avola

Kun loputon (osat 9. ja 10 ovat tulossa) Fast & Furious -elokuvien sarja 2001 alkoi, sitä kritisoitiin laittomien katuajojen ja vaaratilanteiden ihannoinnista, eikä aivan turhaan. Autokulttuuri ja kaahailu ovat yhä sarjan keskiössä, mutta se on yhä enemmän alkanut muistuttaa James Bond -tyyppisiä agenttiseikkailuja.

Katuajajat käyvät nyt taistoa kansainvälisiä terroristeja ja rikollisliigoja vastaan. James Wanin ohjaama sarjan 7. osa ei juuri eroa muista. Vin Dieselin esittämän Torretton kuskiporukka saa nyt vastaansa kostoa havittelevan terroristin sekä Jumalan silmäksi kutsuttua tietokoneohjelmaa halajavat hämärätahot.

Yhtä pääroolia vetänyt Paul Walker kuoli auto-onnettomuudessa, kun yli puolet elokuvasta oli kuvattu, joten siitä tuli myös tunteellinen hyvästijättö hänelle. Walkerin kuvaamatta jääneet osuudet hoidettiin digitaalisesti ja hänen kahden veljensä avustuksella.

Fast and Furious 7, la 5.5. klo 21.00 TV5

X