Floridan kova laki seuraa osavaltion ankaraa kuria esimerkkitapauksin

Jaa artikkeliTilaa Seura
Floridan kova laki. Kuvassa etsivä Bobby Bowers ja syyttäjä Janeen Kirch.
Floridan kova laki. Kuvassa etsivä Bobby Bowers ja syyttäjä Janeen Kirch. © Yle kuvapalvelu
Floridan kova laki tarkastelee esimerkkitapauksia eri asianomaisten näkökulmista. Rauhallisesti puhuva selostajaääni taustoittaa tapahtumia sekä kuvauksia rikospaikoilla ja oikeussaleissa.

Kolmeosainen seurantadokumentti Floridan kova laki syventyy osavaltion oikeuteen. Yhdysvallat on maailman ainoa valtio, jossa kansalaiset valitsevat lainvalvojansa seriffeistä tuomareihin. Äänestäjistä taisteleminen johtaa ymmärrettävästi monenlaisiin linjanvetoihin ja populistisiinkin lupauksiin.

Floridasta on muodostunut ankaruudestaan tunnettu osavaltio. Sen ”murhapääkaupungin” Jacksonvillen pääsyyttäjä Angela Corey tunnetaan kovien vankeusrangaistusten ajajana. Kolmeosaisessa seurantadokumentissa nähdään, kun hän tekee vaalityötä pysyäkseen virassaan vuoden 2016 äänestyksessä. Vastaehdokkaat ajavat maltillisempaa linjaa.

Esimerkkitapaukset voivat olla kouraisevia: ongelmaperheestä kadulle 12-vuotiaana joutunutta mustaa poikaa kohdellaan oikeudessa kuin aikuista. Hän saa harkitsemattomasta taposta 30 vuoden vankeusrangaistuksen. Toisten mielestä aivan oikein, toisten mielestä ei.

Floridan kova laki, 19.9. klo 23.10 Tv2

Lue myös: USA:n sairas terveydenhuolto – Miksi maailman kallein terveydenhuolto on retuperällä?

X