Formula 1: Monacon GP on Kimille jo sadas startti viimeisimmän voittonsa jälkeen, joko vihdoin tärppää?

Jaa artikkeliLähetä vinkki

(Päivitetty: )
Teksti: Tuomo Kiisseli

Kun Kimi Räikkönen (kuvassa) voitti pitkän F1-uransa toistaiseksi ainoan kerran Monacon Grand Prix’n, elettiin vuotta 2005. McLaren-kuskin taakse jäivät muun muassa hallitseva maailmanmestari Michael Schumacher ja 1997 mestari Jacques Villeneuve. Neljänneksi kisassa sijoittunut Renaultin Fernando Alonso juhli kyseisen vuoden päätteeksi F1:n maailmanmestaruutta. Kimin MM-juhlien vuoro tuli 2007.

Kun tämänvuotinen Monacon GP jyrähtää käyntiin, Räikkönen, 38, ja Alonso, 36, ovat yhä mukana. Molempien edellisestä MM-osakilpailuvoitosta on kuitenkin roimasti aikaa: Räikkönen ajoi ykköseksi Lotuksella Melbournessa 2013, Alonso Ferrarilla Barcelonassa samana vuonna! Jos pitäisi lyödä vetoa, kumpi kaksikosta pääsee Monacon katuradalla tällä kertaa lähemmäs voittoa, useimmat sijoittaisivat roponsa Räikköseen.

Ferrarin kakkoskuskin rooliin jälleen istutettu Räikkönen on kauden aiemmissa MM-osakilpailuissa yltänyt aina palkintopallille, ellei ole joutunut keskeyttämään moottorivian tai tallisähläilyn takia. Viimeksi Barcelonassa Räikkösen taival katkesi Ferrarin hyytymiseen. ”Ajoin virheittä ja vauhti oli siihen asti erinomainen. On vain yritettävä uudestaan”, Räikkönen totesi rauhallisesti. Monacon GP on Kimille jo sadas startti viimeisimmän voittonsa jälkeen, joko vihdoin tärppää? MM-sarjaa johtaa Mercedesin Lewis Hamilton (95 pistettä). Sebastian Vettelillä on 78 ja Valtteri Bottaksella 58 pistettä. Räikkönen on neljäntenä (48), McLarenilla jättipalkkaa nauttiva Fernando Alonso seitsemäntenä (32).

Formula 1: Monacon osakilpailu, su 27.5. klo 15.55 C More Max

X