Fort Boyard Suomi – Missit, urheilijat, fyysiset taiteilijat ja kuntointoilijat havittelevat kultaa

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Teksti: Tero Kartastenpää

Vahva formaatti muutti rapistuvan 1800-lukulaisen linnoituksen studioksi. Fort Boyard on ollut vuosien ajan varattuna kesäkuukausiksi kuvausryhmille ympäri maailman.

Länsiranskalaisella linnasaarella on kuvattu parinsadan kauden ajan vuodesta 1990. Se on myydyin ranskalaisformaatti ja maailman neljänneksi suosituin seikkailuformaatti. Edelle menevät vain paljon nuoremmat Wipeout, Pelkokerroin ja Selviytyjät.

Suomalaisia linnoitukseen ovat rahdanneet aiemmin SuomiTV ja Nelonen. MTV3 on roolittanut oman versionsa toiselle kaudelle jälleen 18 enemmän ja vähemmän julkista ihmistä. Missit, urheilijat, fyysiset taiteilijat ja kuntointoilijat havittelevat kultaa.

Ryhmäkisaan otettiin aluksi mallia linnoitusroolipeleistä, mutta nykyään historiallinen leikki ei ole yhtä tärkeää kuin vekkulamainen tai kauhulinnan tunnelma.

Hassut äänitehosteet soivat, kun kisaajat kiirehtivät karuselleissa ja vesikouruista. Vanha formaatti ei pärjää tunnejuonittelussa, mutta nokittaa slapstick-komedialla ja teemaravintoloita muistuttavilla pelilavasteilla.

Fort Boyard Suomi, pe 23.8. klo 20.00 Mtv3

X