Forte – musiikin vahvat naiset -dokumentti seuraa klassisen musiikin naisvaikuttajia

Jaa artikkeli
© Yle
© Yle
David Donnelly kertoo dokumentissaan kolmesta nuoresta naisesta, jotka luovat uraa klassisen musiikin kentällä. Norjalainen Eldbjörg Hemsing (kuvassa) ja venäläinen Tatjana Berman ovat viulisteja, argentiinalainen Lucia Caruso pianisti ja aloitteleva elokuvasäveltäjä. 

Dokumentti seuraa kahden vuoden ajan kuvattaviensa elämää kotona, konserttilavoilla ja äänitysstudioissa. Muusikkojen puheenvuorojen välissä manageri Anastasia Boudanoque kertoo klassisen musiikin maailman vaatimuksista ja lainalaisuuksista sekä siitä, mitä tarvitaan menestykseen ja kuinka se tuo mukanaan omat haasteensa.

Forte on kiinnostava, mutta ei aihettaan erityisen syvältä luotaava dokumentti. Hemsing on jo saavuttanut mainetta, mutta on silti vielä uransa alkupuolella. Caruso säveltää ensimmäisen elokuvamusiikkinsa juuri tähän dokumenttiin.

Berman on kolmikosta vanhin ja urallaan pisimmällä. Hän on perustanut uuteen kotimaahansa Yhdysvaltoihin musiikkifestivaalin ja on konsertoinnin ohella intohimoinen musiikkikasvattaja. Berman on myös kolmen tyttären äiti, ja hänen kauttaan

Donnelly pääsee hieman kuvaamaan niitä haasteita, joita nimenomaan perheellinen naismuusikko urallaan kohtaa.

Forte – musiikin vahvat naiset, su 24.10. klo. 16.26, Teema & Fem 

X