Full of Love: Naisellisen voiman sanansaattaja Petra Innanen

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Full of Love – Pakomatka pakastimesta esittelee burleskitaiteilija Petra Innasen.
Full of Love – Pakomatka pakastimesta esittelee burleskitaiteilija Petra Innasen. © Timo Luomanen / Yle kuvapalvelu
Petra Innasen tarinan rinnalla Full of Love – Pakomatka pakastimesta dokumentti kuvaa, kuinka sen ohjaaja Iina Terho löysi tanssitunneilla pikkuhiljaa oman naiseutensa voiman.

Tiistaina televisioensi-iltansa saava Full of Love – Pakomatka pakastimesta esittelee burleskitaiteilija Petra Innasen.

Bettie Blackheart -taiteilijanimellä tunnettu Petra Innanen on esiintynyt niin Moskovassa kuin San Franciscossakin. Hän syntyi Lappeenrannassa vuonna 1970 ja muutti Helsingin Punavuoreen omilleen 16-vuotiaana. Nuori Innanen vietti viikonloput tukka tupeerattuna legendaarisessa Lepakossa.

”Siitä lähtien olen ollut kiinnostunut ihmisoikeusasioista ja siitä, minkälaiset ihmiset saavat olla olemassa ja näkyvissä”, hän sanoo dokumentissa.

Vuonna 2008 hän tutustutti suomalaisetkin burleskiin järjestäessään ensimmäisen Helsinki Burlesque Festivalin. Festivaali järjestettiin viimeisen kerran 2017, mutta sen lisäksi Innanen on luotsannut lukuisia erilaisia burleskitapahtumia näihin päiviin asti.
Innanen on paitsi burleskin uranuurtaja ja tapahtumatuottaja, myös kuvataiteilija ja sisustaja. Hänen kuvataidettaan on nähty 1990-luvun alkupuolelta asti Suomessa ja ulkomailla.

Full of Love – Pakomatka pakastimesta, ti 31.3. klo 23.05 Yle Teema & Fem

Lue myös: Mitä mietit Ronja Salmi? Kolmannen kauden alussa aiheena kannabis

X