Gaalojen kaikki synnit: Palkintogaala Kultainen Venla herättää ristiriitaisia tunteita

Jaa artikkeliTilaa Seura
Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja.
Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja. © Pekka Nieminen / Otavamedia
Tammikuussa palkitaan edellisen vuoden parhaita Venla gaala -palkinto-ohjelmassa. Urheilugaalan vuoden urheilija -äänestyksen tulos herättää lähes aina jupinaa.

Perjantaina Nelosella nähtävä televisioalan palkintogaala Kultainen Venla herättää ristiriitaisia tunteita.

Tv-ammattilaiset ovat valinneet kolme finalistia peräti 17 kategoriassa. Vuoden draama- ja komediasarjan tai parhaiden näyttelijäsuoritusten palkitseminen on täysin järkevää. Mukana on kuitenkin myös väkisin kokoon puserrettuja kategorioita. Tarvitaanko todella erikseen kategoriat game show, seurantareality, kilpailureality, lifestyle-ohjelma, musiikkiviihde sekä urheilu ja events? Varsinkin kun ehdokkaina on kansainvälisiä formaatteja, joiden toteutuksessa ei ole paljon vapauksia.

Viihdeohjelmakategorian finalisteina ovat niinkin erilaiset ohjelmat kuin Pirjo, Sohvaperunat ja Villi kortti. Miten ihmeessä sketsikomedia, tavisten tv-arvioinnit ja komediapaneeli on saatu ahdettua samaan ryhmään?

Suurin oikeusmurha on kuitenkin Kaikki synnit -sarjan huomiotta jättäminen. Onko syy se, että Kaikki synnit nähtiin tämän hetken kunnianhimoisimpia sarjoja näyttävällä Elisa viihteellä, joka ei toimi tv-alan ytimessä?

Kultainen Venla, pe 17.1. klo 20.00 Nelonen

Lue myös: Vuoden parhaat tv-ohjelmat palkitaan jälleen Kultaisen Venlan suorassa lähetyksessä

X