Game of Thronesista tutulla Kristofer Hivjulla on kaksoisrooli sarjassa Twin

Jaa artikkeliTilaa Seura
Rantapummi Erik ei ole nähnyt menestynyttä identtistä kaksoisveljeään 15 vuoteen. Kun he lopulta tapaavat, seuraukset ovat kohtalokkaat.
Rantapummi Erik ei ole nähnyt menestynyttä identtistä kaksoisveljeään 15 vuoteen. Kun he lopulta tapaavat, seuraukset ovat kohtalokkaat. © Eirik Evren / yle kuvapalvelu
Tuoreimmista Beck – elokuvista ja Game of Thronesista tuttu norjalaisnäyttelijä Kristofer Hivju esittää kaksoisroolin uudessa draamasarjassa Twin.

”Kaksoisveljet löytävät oman surffausparatiisinsa. 15 vuotta myöhemmin heidän elämänsä ovat kulkeneet täysin eri teitä ja he tuskin tuntevat toisiaan. Eräs kohtalokas yö muuttaa kaiken.”

Sarjassa Twin norjalaisnäyttelijä Kristofer Hivju esittää sekä majoitusbisnestään vuonon juurella pyörittävää Adamia että tämän rantapummina elelevää veljeä Erikiä.

Miehet ovat ulkoisesti samanlaisia punaista partaa myöten, mutta luonteeltaan toisten vastakohdat. Adam on kunnollinen yrittäjä ja perheenisä. Erik ei puolestaan suostu ottamaan vastuuta mistään. Sarjan alussa he tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa viiteentoista vuoteen. Jotain synkkää on tapahtunut menneisyydessä, mutta sitä ei paljasteta. Näin syntyy otteessaan pitävä jännite.

Twin-sarjan ensimmäinen käänne on sinänsä epäuskottava, naurettavakin. Mutta dramaturgia on luotu kerta kaikkiaan niin taitavasti, että käänteen pystyy helposti ostamaan. Sarja on esimerkki siitä, miten kaiken hyvän draaman perustana on hyvä käsikirjoitus.

Norjalainen draamasarja on myös nähtävissä Yle Areenassa.

Twin, su 29.12. klo 21.00 Yle Teema & Fem sekä Yle Areena.

Lue myös: Järjetön jokiseikkailu – Brittiläinen seikkailija Steve Backshall tutustuu Uusi-Guinean saarella koskemattomaan luontoon

Lue myös: Game of Thrones: Taistelu sohvasta jatkuu uusilla sarjoilla

X