Glastonbury 2019: Kooste Glastonbury Festivalin päälavan esityksistä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Glastonbury 2019. Kuvassa The Curen laulaja Robert Smith.
Glastonbury 2019. Kuvassa The Curen laulaja Robert Smith. © BBC / Yle kuvapalvelu
Alkuaikojensa idealismia varjelevassa, tuottonsa hyväntekeväisyyteen lahjoittavassa tapahtumassa Glastonbury Festival tarjotaan myös tanssia, teatteria ja sirkusta.

Kuten moni muukin maailman merkittävimmistä rockfestivaaleista, myös englantilainen Glastonbury Festival järjestettiin ensimmäistä kertaa viitisenkymmentä vuotta sitten. Viisipäiväinen, satoja esityksiä tarjoava kansanjuhla kerää noin 200 000 kävijää. Sitä ei kuitenkaan pidetä enää vuosittain, vaan alueen luonnon annetaan elpyä usean välivuoden ajan.

Tiedä mitä kaikkea pienlavoilla ja muissa tapahtumapisteissä tapahtuu, mutta karkeasti luonnosteltuna päälavan konsertit painottuvat suuriin ajankohtaisiin nimiin, mieluummin nouseviin kuin laskeviin: listapoppiin ja tanssimusiikkiin, R&B:hen ja lauluntekijöihin, myötäkarvaiseen kokeellisuuteen, sopivasti indiehengessä.

Vuoden 2019 päälavan esityksistä esitetään nyt yhtä soittoa neljä tunnin mittaista koostetta, joissa kukin artisti on mukana kappaleella tai kahdella. Mitään nostalgiaa ei tähän reseptiin mahdu.

Glastonbury 2019, pe 10.7. klo 21.02 Yle Teema & fem

Lue myös: Omaleimainen soundi: Yle Live esittää taltioinnin yhtyeeltä Enkel

X