Grand Designs – unelma-asunnot -sarjan uusi kausi alkaa pöyristyttävän hintavalla remontilla

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Grand Designs - Unelma-asunnot
Kauden ensimmäisessä jaksossa ikivanhan aatelissuvun vesa Justin ottaa projektikseen lontoolaisella hautausmaalla sijaitsevan talon laajentamisen. © MTV
Grand Designs – unelma-asunnot -sarjalla on sisarsarjoja kotimaassaan Britanniassa sekä esimerkiksi Uudessa-Seelannissa.

Rakentamiseen keskittyvässä Grand Designs – unelma-asunnot -sarjassa ei ole ennenkään napilla pelattu. Kuitenkin, kun 18. kauden avausjaksossa yksityiseen lontoolaiseen kotihankkeeseen kuluu neljä ja puoli miljoonaa puntaa (noin 5 350 000 euroa), yskähtää myös sarjan kirjoittaja ja juontaja Kevin McCloud ylimääräisen kerran.

Lähtökohdat eivät vaikuta mitenkään massiivisilta. Armeijasta siviiliin siirtynyt Justin haluaa remontoida hautausmaan portinvartijan tuvasta kodin. Rähjäisen yleisen vessan voisi korvata jollakin muulla.

Kun hautausmaa kuitenkin sijaitsee Lontoon Fulhamin vauraassa kaupunginosassa, talon neliömäärä on tarkoitus moninkertaistaa ja uudistusta suunnittelemaan pestataan huippuarkkitehti, alkaa kulupuoli käydä ymmärrettävämmäksi.

Eipä tilaajakaan ole mikään tavallinen ex-kapiainen. Justin Maxwell Stuart on Skotlannin kuningattaren Maria Stuartin (1542–1587) sukua. Niinpä vallihautakin sopisi luontevasti uuteen kotiin. 13-metrisestä uima-altaasta puhumattakaan.

Tällaisissa tyypeissä ja hankkeissa piilee sarjan pitkäikäinen viehätys.

Grand Designs – unelma-asunnot, tiistai 18.1. klo 18.00, AVA

X