Haamu menneisyydestä -sarja yhdistelee vakuuttavasti psykologista jännäriä ja kummitustarinaa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Haamu menneisyydestä
Sarja kertoo Nathanista (Russell Tovey), jolla tuntuu olevan kaikkea, mutta jonka menneisyys ei jätä häntä rauhaan. © Euston films
Eräänä painajaismaisena yönä vuosia sitten nuori nainen nimeltään Elise sai surmansa ja vain Nathan ja hänen vanha tuttavansa Bob tietävät mitä todella tapahtui.

Britti Neil Cross on vuodesta 1998 pääasiassa jännitysgenressä työskennellyt käsikirjoittaja ja kirjailija. Hänet tunnetaan parhaiten omaperäisen poliisisarjan Luther luojana. Neliosainen tv-sarja Haamu menneisyydestä perustuu Crossin omaan romaaniin Burial (2009).

Nathan (Russell Tovey) elää rauhaisaa elämää vaimonsa Hollyn kanssa, kunnes pariskunnan ovelle eräänä sateisena iltana koputtaa Bob (Bertie Carvel), mies Nathanin menneisyydestä. Bob ja Nathan ovat vuosia aiemmin sekaantuneet nuoren naisen kuolemaan ja haudanneet tämän metsikköön. Nyt metsikköön aletaan rakentaa uutta lähiötä ja salaisuus uhkaa paljastua. Nathan ei halua tehdä asialle mitään, mutta Bob löytää kiristyskeinon huomattuaan Nathanin naineen kuolleen tytön sisaren.

Sarja on vakuuttavasti ahdistavaa psykologisen jännityksen ja hieman kummitustarinankin yhdistelmää, jossa taas kerran keskiluokkaisen elämän kulissit uhkaavat murtua menneisyyden synteihin.

Haamu menneisyydestä, keskiviikko 10.8. klo 22.00, TV1

X