Harlots – Paheen pesä -sarjassa naiset on kauppatavaraa – Epookkisarja peilaa myös nykypäivää

Jaa artikkeliTilaa Seura
Jessica Brown Findlay
Timanttiset brittinäyttelijät Samantha Morton ja Lesley Manville vetävät sarjaa Margaretina ja Lydiana. Vahva on myös Downton Abbeystä tuttu Jessica Brown Findlay (kuvassa) Margaretin vanhempana tyttärenä. © ITV Global Entertainment Limited/Yle
Harlots – Paheen pesä on brittiläis-amerikkalainen epookkisarja, jota tehtiin kolme kiitettyä kautta vuosina 2016–19.

Alison Newmanin ja Moira Buffinin luoma Harlots – Paheen pesä epookkisarja sijoittuu 1700-luvun Lontooseen ja kertoo bordelliemäntä Margaret Wellsin pyrkimyksestä luoda kahdelle tyttärelleen parempi elämä.

Sarjassa on aimo annos saippuaoopperamaista juonittelua, mutta se ei kuitenkaan ole pääasia. Harlots kertoo ajasta ja kulttuurista, jossa nainen oli kauppatavaraa ja miehen omaisuutta – niin aviovaimona kuin rakastajattarenakin.

Margaret Wells tähdentää tyttärilleen, että ainoa tie vapauteen on taloudellinen riippumattomuus. Sen saavuttaa vain olemalla ovela, mutta alistumalla silti miesten valtaan. Harlots peilaa osittain myös nykypäivää 1700-luvun perspektiivistä. Siinä yhdistyy värikäs viihde ja sosiaalinen terävyys.

Kahdeksanosaisella ensimmäisellä kaudella keskitytään Margaret Wellsin ja hänen kilpailijansa ja entisen työnantajansa Lydia Quigleyn katkeraan kilpailuun sekä Margaretin pyrkimykseen muuttaa bordellinsa arvostetummalle alueella Lontoossa.

Timanttiset brittinäyttelijät Samantha Morton ja Lesley Manville vetävät sarjaa Margaretina ja Lydiana. Vahva on myös Downton Abbeystä tuttu Jessica Brown Findlay (kuvassa) Margaretin vanhempana tyttärenä.

Harlots – Paheen pesä, pe 4.6. klo 23.15, TV1

X