Hell or High Water: Nykywestern, joka tekee kunniaa lännenelokuvan perinteille

Jaa artikkeliTilaa Seura
Hell or High water
Laajojen maisemien ja pölyisten pikkukaupunkien ansiokkaasta kuvauksesta vastaa Giles Nuttgens. © Yle Kuvapalvelu

Skottiohjaaja David Mackenzie asemoi elokuvansa oivallisesti texasilaiseen maisemaan ja asenteisiin, vaikka se onkin kuvattu New Mexicon osavaltiossa. Veljekset Toby ja Tanner (Chris Pine ja Ben Foster) ryhtyvät ryöstämään pankkikonttoreita pelastaakseen Tobyn laman jalkoihin jääneen maatilan samaiselta pankilta. Heidän jäljilleen lähtee eläköityvä Texas Ranger (Jeff Bridges).

Hell or High Water on nykywestern, joka sekä tekee kunniaa lännenelokuvan perinteille että osoittaa, miten merkityksettömiä Villin lännen ihanteet nykymaailmassa ovat.

Elokuva on enemmän tunnelmallinen kuin jännittävä, mutta sen tarjoamat kontrastit menneen ja nykyisen välillä ovat hyvin huomioituja ja kiintoisia. Cowboyt voittivat intiaanit, mutta lopulta kapitalismi voitti molemmat. Tämä vuonna 70 täyttävä Jeff Bridges on jo niitä veteraanitähtiä, jotka pelkällä läsnäolollaan ottavat paikkansa elokuvassa kuin elokuvassa.

Uusista Star Trek -elokuvista tuttu Chris Pine on yllättävän hyvä miehenä, joka haluaa vain turvata poikiensa tulevaisuuden ja ryhtyy siksi äärimmäisiin tekoihin.

Hell or High Water, pe 26.4. klo  21.00 Yle Teema & Fem

X