Linda Sällström on Helmareiden tehokas hyökkääjä, joka puolustaa ihmisoikeuksia: ”Vastustan kaikkea syrjintää”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Linda Sällström
© Yle
Yle aloittaa jo tiistaina studio-lähetykset, ja tiistaina nähdään myös maajoukkueemme taipaleesta kertova dokumentti Helmareiden matkassa kohti EM-unelmaa.

Helmareiden kaikkien aikojen tehokkain maalintekijä on Linda Sällström, jota kuvaillaan Suomen Palloliiton profiilissa suoraviivaiseksi, nopeaksi ja räjähtäväksi pelaajaksi sekä iloiseksi persoonaksi, joka rakastaa suklaata.

Rakkautensa suklaaseen Sällström paljastaa myös Twitter-tilillään, mutta hän kommentoi sosiaalisessa mediassa vakavampiakin asioita. Hän on ottanut kantaa muun muassa Ukrainan sotaan, olympialaisten järjestämiseen Pekingissä ja saudiarabialaisen rahan liikkumiseen kansainvälisessä urheiluyhteisössä.

Oikeudenmukaisuuden puolesta vahvasti puhuva Sällström on ollut mukana myös Ihmisoikeusliiton Älä riko urheilua -kampanjassa.

”Vastustan kaikkea syrjintää, esimerkiksi rasismia ja sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoli-identiteettiin perustavaa syrjintää. Mikään niistä ei kuulu urheiluun”, Linda Sällström sanoo kampanjan sivulla.

”Unelmieni urheilumaailmassa kaikki tuntisivat olonsa tervetulleeksi ja turvalliseksi.” – Linda Sällström

Helmareiden matkassa kohti EM-unelmaa, tiistai 5.7. klo 21.30, TV2

Jalkapallon naisten EM-kisat alkavat keskiviikkona Englannissa, ja Suomen Helmarit pelaa ensimmäisen ottelunsa perjantaina 8. heinäkuuta.

Lue myös: Jalkapalloilija Kaan Kairisen syömishäiriö alkoi 17-vuotiaana joukkueen punnituksista: ”Vertailimme tuloksiamme – kilpailu meni liian pitkälle”

X