Hiihdon MM-kisat: Mitalihaaveet Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken harteilla

Olympiavoittaja Iivo Niskanen on 15 kilometrin perinteisen väliaikalähdön voittajasuosikki. Myös Krista Pärmäkoskella on saumat mitaleille.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Krista Pärmäkoskella on monta mitalimahdollisuutta, mutta paras matka saattaa olla perinteisen tyylin 10 kilometrin väliaikalähtö.

(Päivitetty: )
Teksti: Onnimanni Liukkonen

Hiihdon MM-kisat järjestetään Itävallassa Seefeldissä. Viime vuoden olympialaisissa Suomi saavutti hiihtolajeissa neljä mitalia.

Iivo Niskanen hiihti ikimuistoisen 50 kilometrin olympiakullan ja Krista Pärmäkoski voitti kaksi pronssia sekä yhden hopean. MM-kisoissa mitaliodotukset kohdistuvatkin juuri heihin.

Niskanen iskee

Niskanen valmistautuu arvokisoihin pedantilla pikkutarkkuudella. Koko vuoden toiminta tähtää keskiviikkoon helmikuun 27. päivään. Silloin hiihdetään 15 kilometrin perinteisen tyylin väliaikalähtö. Samalla matkalla Niskanen voitti kultaa Lahden MM-kisoissa kaksi vuotta sitten.

Viime vuonna Pyeongchangin olympialaisissa päätähtäin oli 50 kilometrin perinteisen yhteislähdössä. Kultaa tuli siitäkin, joten yhdessä valmentaja Olli Ohtosen kanssa laadittu valmistautumiskaava on ollut toimiva.

Pärmäkoskella monta mahdollisuutta

Krista Pärmäkoski on vakiinnuttanut paikkansa naisten kärkikahinoissa. Pärmäkoskella on mitalimahdollisuuksia monella matkalla, mutta kaikki normaalimatkan kilpailunsa tällä kaudella voittanut Therese Johaug on vaikea voitettava.

Niskasen ja Pärmäkosken lisäksi mitaliehdokkaat ovat vähissä. Viesteissä on silti mitalisaumat, sillä moni muukin maa joutuu tekemään kompromisseja joukkueiden kokoamisessa.

Vaikka Antti Aalto on nostanut mäkihypyn pois pohjamudista, mitaleita on turha odotella. Yhdistetyssä sen sijaan on mahdollisuuksia. Mäkihypyn kanssa tuskailleet Ilkka Herola ja Eero Hirvonen ovat nostaneet tasoaan.

Hiihtovauhdissa molemmat ovat aivan kärjessä. Hyppyjen onnistuessa esimerkiksi sunnuntaina 24.2. kilpailtavassa parisprintissä on mahdollisuuksia vaikka mihin.

Hiihdon MM: Sprintinkarsinnat, to 21.2. klo 12.55 Tv2