Hiihtokausi starttaa Rukalla – Pekingin olympialaisiin huipentuvan talviurheilukauden maailmancupit käynnistyvät

Jaa artikkeli
maailmancupit käynnistyivät
FIS World Cup Ruka Nordic 2021 avaa yhdistetyn ja maastohiihdon maailmancupin. © Yle / Tomi Hänninen
Kuusamon maisemissa on järjestetty jo 20 vuoden ajan FIS Ruka Nordicin maailmancupin osakilpailuja.

Pekingin olympialaisiin huipentuvan talviurheilukauden maailmancupit käynnistyvät toden teolla, kun maastohiihdon maailmancup alkaa Kuusamon Rukalla. Mukana ovat myös yhdistetyn urheilijat ja mäkihyppääjät.

Viikonloppuna alkaa myös ampumahiihdon maailmancup Ruotsin Östersundissa.

Rukalla kilpailut käynnistyvät jo perjantaina 26.11.

Maastohiihto aloitetaan perinteisen tyylin sprinteillä. Yhdistetyssä hypätään ja hiihdetään sprinttikisa, jossa hiihtomatka on vain 5 kilometriä.

Yhdistetyn maailmancup, pe 26.11. alkaen klo 11:55, Yle TV2

Lauantaina hiihdetään perinteisen tyylin väliaikalähdöt (10 ja 15 km), hypätään mäkikisa (HS142) ja kilpaillaan normaalilla yhdistetyn matkalla (10 km).

Miehet HS142, la 27.11. alkaen klo 10:05, Yle TV2

Sunnuntaina hiihdot huipentuvat vapaan tyyliin takaa-ajoihin (10 ja 15 km). Mäessä ja yhdistetyssä toistetaan lauantain ohjelma.

Miehet HS142, su 28.11. alkaen klo 10:05, Yle TV2

Miten hiihtävät Niskaset – entä Kirsta Pärmäkoski?

Suomalaisodotukset kohdistuvat tuttuihin nimiin. Olympiavoittaja Iivo Niskanen aloitti kautensa vahvasti Oloksen Tykkikisoissa voittamalla kansainvälisessä seurassa sekä perinteisen että vapaan tyylin lähdöt.

Myös Iivon sisko Kerttu Niskanen näyttää toipuneen hyvin viime kaudella tapahtuneesta pohjeluun murtumasta. Krista Pärmäkoski (kuvassa) voitti Oloksella sunnuntain vapaan tyylin kilpailun. Rukan maailmancup näyttää, missä suomalaishiihtäjät menevät.

Hyvä menestys Rukalla on usein peilannut koko kauden suoritusta ja päinvastoin. Harvoin on Rukan heikon suorituksen jälkeen enää noustu huippukuntoon kauden aikana. Kevään MM-kisoissa yhdistetyn mitalistiksi nousseelta Ilkka Herolalta odotetaan myös paljon.

Lue myös: Tässä on talviurheilun kilpailukalenteri – Listasimme tapahtumat ja tv-kanavat, joilta voit lähetyksiä seurata

talviurheilun kilpailukalenteri

Antti Aalto on mäkihyppääjä jo neljännessä polvessa. © Yle kuvapalvelu / Tomi Hänninen

X